Karantänsregler sätter stopp för fem spelare mot Danmark

Sveriges fem landslagsuttagna spelare hemmahörande i England och Skottland kommer inte att vara tillgängliga i träningslandskampen mot Danmark på grund av karantänsregler. Istället kommer spelarna att ansluta till landslagssamlingen i Stockholm efter matchen mot Danmark.

Bilden: Victor Nilsson Lindelöf är en av spelarna som missar landskampen mot Danmark.

De fem spelare som berörs är Robin Olsen, Emil Krafth, Filip Helander, Victor Nilsson Lindelöf och Ken Sema. På grund av Storbritanniens karantänsregler gentemot Danmark släpps inte kvintetten iväg av sina klubbar för att delta i landskampen mot Danmark.

– Om spelarna behöver sitta i karantän längre än fem dagar efter landslagssamlingen finns det inget krav på klubbarna att släppa spelarna. I det här fallet släpps inte våra spelare iväg till matchen mot Danmark. Däremot släpper klubbarna spelarna till de två andra matcherna, mot Kroatien och Frankrike, säger landslagschef Stefan Pettersson.

Ersättare kommer att kallas in till landskampen mot Danmark. Vilka det blir presenteras under måndagen.

– Det är speciella tider vi lever i. Nu blev det så här och det gör att vi kommer att ta in några fler spelare till Danmarksmatchen, säger förbundskapten Janne Andersson.

Nationella partners