Link

Fortsatt motiverat landslag

Under förra samlingen säkrade damlandslaget avancemanget till EM i England 2022. Matchen mot Slovakien på tisdag betyder inget för utgången i EM-kvalet, men landslaget är fortsatt motiverat till att spela bra fotboll och vinna matchen.
- Vi har ett OS nästa år och det är viktigt för oss att prestera under de matcher vi har fram till mästerskapet, säger Amanda Ilestedt.

Landslaget reste till Bratislava, Slovakien, under lördagen för den sista uppladdningen. Det första av två träningspass genomfördes under söndagen och nu återstår bara en landslagsträning under 2020.

- Det är skönt att vara på plats här och klarat av den första träningen i Slovakien. Nu fortsätter vi ladda för matchen på tisdag, säger Jonna Andersson.

Matchen på tisdag spelas mot just Slovakien. Sverige är redan EM-klart och för slovakiska spelarna lever inte hoppet om EM längre. En match utan större sportslig betydelse – men ett läge att fortsätta slipa på spelet inför vad som komma skall.

- Vi har varit väldigt noga med att poängtera att även om matchen inte betyder något poängmässigt, så är det en väldigt viktig match där vi kan börja fokusera på spelet inför de kommande mästerskapen, säger Jonna Andersson.

- Vi ska ta varje match som kommer fram till nästa mästerskap som om de hade varit viktiga även poängmässigt.

Försvarskollegan Amanda Ilestedt fyller i:

- Det är fortfarande en tävlingsmatch som vi vill vinna, det är motiverande nog för att förbereda sig på bästa sätt. Vi vill fortsätta spela bra fotboll och vi går in med samma hundraprocentiga inställning som alltid.

- Vi vill fortsätta förbättra det defensiva spelet så det blir viktigt att vara på tårna mot Slovakien. Vi har pratat mycket om att tighta till ytorna och flytta backlinjen snabbt för att de ska få så lite tid som möjligt med bollen.

Slovakienmatchen börjar klockan 18.00 på tisdag och Sverige kan gå för att sluta obesegrat i EM-kvalet. Landslaget vill avsluta året på bästa sätt, men kan samtidigt se det som en uppstart på uppladdningen inför OS nästa år.

- Matchen blir en bra start att visa vad vi går för fram mot nästa mästerskap. Vi ska ta det som ett bra test och se till att vi avslutar året med tre nya poäng, avslutar Jonna Andersson.