Truppen till årets sista match

Den 1 december avslutar damlandslaget EM-kvalet med bortamatch mot Slovakien. Landslaget är redan EM-klart men vill avsluta landslagsåret på bästa sätt. Förbundskapten Peter Gerhardsson har under tisdagen presenterat den trupp som reser till Slovakien för matchen.

Bilden: Hanna Bennison är tillbaka i landslagstruppen.

- Det har varit ett väldigt annorlunda år, men fotbollsmässigt har det varit väldigt framgångsrikt där vi senast mot Island vann med 2-0 och är klara för EM, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Men EM-kvalet är inte färdigspelat, en match kvarstår borta mot Slovakien den 1 december. Matchen mot Slovakien kan ha stor betydelse för det slovakiska landslaget, även om det inte är klart i nuläget.

- Slovakien är ett lag vi besegrade hemma ganska betryggande med en väldigt bra prestation totalt sett. I nuläget vet vi inte vilka möjligheter Slovakien har, men en vinst mot Island i matchen före oss och de har chans att ta sig till EM. Så det kan bli en väldigt betydelsefull match på det sättet.

Gerhardsson har under tisdagen presenterat den trupp som reser till Slovakien. Den är till stora delar lik den trupp som spelade i oktober. Förbundskapten Gerhardsson summerar tankarna inför avslutningen på året:

- För oss handlar det kortsiktigt att göra en bra avslutning på året och EM-kvalet. Men det handlar också om att se lite framåt. Nästa stora tävlingsutmaning är OS nästa år och fram till dess har vi denna match och runt sex-sju matcher i vår där vi kan arbeta med att sätta vår trupp.

- Möjligheterna när vi är klara är att spela några spelare som kanske inte har så stor erfarenhet eller spelat så mycket under hösten. I truppen finns spelare med mycket erfarenhet men som kanske inte spelat så mycket sedan Algarve, men också spelare som bara gjort några få landskamper. Så vi känner att det här en bra trupp till sista samlingen, avslutar Gerhardsson.

Nationella partners