Link

Claesson in i elvan mot Frankrike

Årets sista startelva är här. I kväll avslutas Nations League där Sveriges jakt på att stanna kvar i A-divisionen går vidare mot Frankrike. Det blir en ändring jämfört med senast – Viktor Claesson kommer in från start. Avspark sker 20.45 på Stade de France i Paris.

Bilden: Viktor Claesson går in den blågula elvan och startar ute till höger på mittfältet.

Efter lördagens tre viktiga poäng hemma mot Kroatien har Sverige fortfarande chansen kvar att stanna kvar i A-divisionen. Under tisdagskvällen spelar Sverige sin sista gruppspelsmatch i Nations League borta mot världsmästaren Frankrike.

Albin Ekdal varnades i helgens 2-1-seger mot Kroatien och är därmed avstängd i dagens drabbning mot Frankrike. Sebastian Larsson flyttas in centralt och in på högerkanten kommer Viktor Claesson.

– Frankrike är ett av världens bästa landslag. Om vi ska kunna mäta oss mot Frankrike handlar det om att vi gör allting rätt och att vi kommer upp på vårt personbästa. Vi har lyckats göra bra prestationer mot Frankrike och vi slog de även i VM-kvalet hemma för några år sedan. Det är ett oerhört skickligt lag som vann VM och nu även den här gruppen i Nations League, vi måste göra allt vi kan för att få med oss ett bra resultat, säger Sveriges assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Matchen mot Frankrike har avspark 20.45 på Stade de France och sänds på TV4/C More.

Sveriges startelva: 1 Robin Olsen –, 2 Mikael Lustig, 3 Victor Nilsson Lindelöf, 4 Marcus Danielson, 5 Pierre Bengtsson – 17 Viktor Claesson, 20 Kristoffer Olsson, 7 Sebastian Larsson, 10 Emil Forsberg – 15 Dejan Kulusevski, 9 Marcus Berg (K)

Sveriges ersättare: 12 Karl-Johan Johnsson, 23 Kristoffer Nordfeldt, 6 Martin Olsson, 8 Jordan Larsson, 11 Alexander Isak, 13 Gustav Svensson, 14 Filip Helander, 16 Emil Krafth, 18 Jens Cajuste, 19 Mattias Svanberg, 21 Ken Sema, 22 Robin Quaison

Ej med i matchtruppen: Sebastian Holmén, Mattias Johansson

Nationella partners