Wikman inför Lettland

När EM-kvalet sparkades igång i september förra året stod Lettland för motståndet. Det slutade i seger 4-1, även om Lettland lite oväntat tog ledningen. Nu står Lettland åter för motståndet och för assisterande Magnus Wikman är målsättningen för torsdagens match självklar.
- Det är en match vi ska vinna och vi ser fram emot den, och hoppas såklart vi kan göra det bra och komma närmare ett EM i England.

I spelaren ovan kan du se höjdpunkterna från vår senaste match mot Lettland.

Ja, damlandslaget hade tagit VM-guld under sommaren 2019 och när det sedan blev september sparkades EM-kvalet igång. Omladdning för att ta sig till nytt mästerskap. Först ut var Lettland på bortaplan i Liepāja och i regent chockades svenskorna av ett lettiskt ledningsmål.

- Insatsen i Lettland var sisådär men också en annorlunda match utifrån att vi mötte ett extremt lågt spelande lag som vi inte var vana vid att möta, säger Magnus Wikman.

- Vi kvitterade till 1-1 innan paus men vi kunde ta oss samman och göra tre mål i andra halvlek och därmed vinna matchen med 4-1.

Wikman minns tillbaka på matchen och det som inte riktigt fungerade då.

- Vi hade svårt att komma fram till de riktigt heta chanserna i det öppna spelet utan gjorde alla våra mål på fasta situationer. Det hoppas vi på att kunna göra bättre till denna match mot Lettland, säger Wikman och blickar fram mot torsdag.

- Lettland kommer försöka försvara hårt centralt, och det kommer bli en nyckel att i de små ytor vi får försöka vara vassa och effektiva för att ta oss till kvalitativa målchanser och sätta press. Det är en match vi ska vinna och vi ser fram emot den, och hoppas såklart vi kan göra det bra och komma närmare ett EM i England.

Matchen mot Island sänds i SVT2 med avspark 18.45.

Nationella partners