Trupp till oktoberkvalmatcherna

På måndag inleds nästa EM-kvalsamling för damlandslaget. Då väntar viktiga hemmamatcher på Gamla Ullevi mot först Lettland och sedan Island – då gruppspelet kan avgöras. Under dagen presenterade förbundskapten Peter Gerhardsson truppen till matcherna.
- Det känns inspirerande att gå in i den här samlingen med allt i egna händer, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Dubbla hemmamatcher, sex viktiga poäng på spel. Om damlandslaget vinner båda matcherna är landslaget klar gruppsegrare, och har säkrat en plats i EM i England 2022. En viktig och inspirerande samling som väntar därmed.

- Det är en skön känsla att ta ut truppen idag, till en samling där vi har möjlighet att gå till EM i England 2022, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

- Nu har vi allt i egna händer för att avgöra och ta oss till EM 2022. Vi har med de prestationer vi gjort hittills tagit oss till det här läget, där vi på hemmaplan kan säkra ett EM-avancemang. Det är den här typen av matcher både spelare och ledare längtar efter, så det känns bra att presentera truppen idag.

Truppmässigt blir det inga större förändringar jämfört med den EM-kvaltrupp som spelade mot Ungern och Island i september. Hedvig Lindahl saknas fortsatt och de tre målvakterna från septembersamlingen - Zećira Mušović, Jennifer Falk och Emma Holmgren - återfinns i truppen.  

Den ändring som sker i truppen jämfört med sist är att Hanna Glas åter finns med (fanns med i ursprungstruppen men lämnade återbud sist). Emma Kullberg är den spelare som hamnar utanför truppen denna gång.

Matchen mot Lettland spelas den 22 oktober 18.45 och matchen mot Island den 27 oktober 18.30. Båda matcherna sänds i SVT:s kanaler.

Nationella partners