Link

Tre ändringar i startelvan mot Portugal

Janne Andersson har tagit ut sin startelva mot Portugal i Nations League och han gör tre ändringar jämfört med senaste matchen. Matchen börjar 20.45 svensk tid på Estádio José Alvalade i Lissabon.

Bilden: Viktor Claesson gör sin första start i landslaget sedan 10 juni 2019.

Gruppspelet i Nations League har kommit halvvägs och under onsdagskvällen spelar Sverige sin fjärde gruppspelsmatch borta mot Portugal. Startelvan är här och det är tre nya namn in jämfört med matchen mot Kroatien förra veckan.

Pierre Bengtsson kommer in som vänsterback istället för Ludwig Augustinsson som planenligt åkte hem till Bremen efter senaste matchen.

Viktor Claesson kommer in på vänsterkanten istället för Emil Forsberg som ser dagens landskamp från läktaren.

Det tredje bytet är längst fram i plan där Robin Quaison ersätter Alexander Isak.

För andra matchen i rad är det Marcus Berg som bär lagkaptensbindeln.

– Portugal är ett av världens bästa landslag både med och utan Cristiano Ronaldo. Visst avgjorde han nästan senaste matchen mot oss på egen hand, men samtidigt har Portugal så många skickliga spelare i sitt lag, säger Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

Matchen mot Portugal har avspark 20.45 svensk tid på Estádio José Alvalade i Lissabon och sänds på TV4/C More.

Sveriges startelva: 1 Robin Olsen –, 2 Mikael Lustig 18 Pontus Jansson, 3 Victor Nilsson Lindelöf, 5 Pierre Bengtsson – 15 Dejan Kulusevski, 20 Kristoffer Olsson, 8 Albin Ekdal, 17 Viktor Claesson – 9 Marcus Berg (K), 22 Robin Quaison

Sveriges ersättare: 12 Karl-Johan Johnsson, 23 Kristoffer Nordfeldt, 4 Sebastian Holmén, 6 Martin Olsson, 7 Sebastian Larsson, 10 Jordan Larsson, 11 Alexander Isak, 13 Gustav Svensson, 14 Mattias Svanberg, 16 Emil Krafth, 19 Mattias Johansson, 21 Ken Sema

Ej i matchtruppen: Isak Pettersson, Carl Starfelt, Emil Forsberg

Nationella partners