Link

Startelvan mot Lettland - Asllani står över matchen

18.45 är det avspark mellan Sverige och Lettland i EM-kvalet. Matchen spelas på Gamla Ullevi och sänds i SVT2. Peter Gerhardsson har presenterat startelvan och gör ett par förändringar jämfört med senaste matchen, borta mot Island. Kosovare Asllani och Stina Blackstenius är de två spelare som står utanför matchtruppen.

Lina Hurtig finns med i startelvan mot Lettland.

Sverige vann över Lettland med 4-1 på bortaplan när EM-kvalet började i september förra året. Nu är det dags för ny match och förbundskapten Peter Gerhardsson har presenterat startelvan. Stina Blackstenius och Kosovare Asllani är de två spelare som är utanför matchtruppen.

- Kosovare kom till samlingen med en lindrig muskelskada i låret som hon har kunnat spela med i klubblaget. För att optimera hennes prestation har vi i samråd kommit fram till att hon står över dagens match, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Sveriges startelva: 12 Jennifer Falk - 4 Hanna Glas, 5 Nilla Fischer, 6 Magdalena Eriksson, 2 Jonna Andersson – 16 Julia Zigiotti Olme, 19 Anna Anvegård, 17 Caroline Seger (K) – 22 Olivia Schough, 7 Pauline Hammarlund, 8 Lina Hurtig.

Sveriges ersättare: 1 Emma Holmgren, 21 Zecira Musovic - 3 Linda Sembrant, 9 Filippa Curmark, 10 Sofia Jakobsson, 11 Rebecka Blomqvist, 13 Amanda Ilestedt, 14 Nathalie Björn, 15 Jessica Samuelsson, 18 Julia Roddar, 20 Mimmi Larsson, 23 Loreta Kullashi.

Nationella partners