Link

Asllani från start mot Island

Island står för damlandslagets motstånd i kvällens EM-kval. Matchen börjar 18.30 och vid svensk seger är landslaget klart för EM i England 2022. Förbundskapten Peter Gerhardsson har presenterat den svenska startelvan till kvällens match, som sänds i SVT2 och SVT Play.

Kosovare Asllani missade matchen mot Lettland men återfinns nu i den svenska startelvan i kvällens möte med Island på Gamla Ullevi. Även Linda Sembrant, Nathalie Björn och Sofia Jakobsson tar plats i startelvan jämfört med sist.

Lina Hurtig, som klev av matchen mot Lettland i torsdags, har stegrat träningen för varje dag men är inte tillgänglig i kvällens match.

- Vi har haft en positiv stegring på Linas träning för varje dag sedan i fredags, men det saknas någon dag för att hon ska nå sin maxprestation och vara tillgänglig för matchspel, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Mötet mot Island på bortaplan slutade 1-1 och nu vill landslaget ta revansch på den insatsen, som man inte var helt nöjd med sist.

- Vi är otroligt taggade på att visa vad vi kan, och att vi kan fokusera på vårt eget spel, sade Magdalena Eriksson under gårdagen.

Matchen mot Island börjar 18.30 och sänds i SVT2, SVT Play samt Radiosporten.

Sveriges startelva: 12 Jennifer Falk – 4 Hanna Glas, 3 Linda Sembrant, 6 Magdalena Eriksson, 2 Jonna Andersson – 14 Nathalie Björn, 9 Kosovare Asllani, 17 Caroline Seger (K) – 10 Sofia Jakobsson, 19 Anna Anvegård, 22 Olivia Schough.

Sveriges ersättare: 1 Emma Holmgren, 21 Zecira Musovic – 5 Nilla Fischer, 7 Pauline Hammarlund, 8 Rebecka Blomqvist, 11 Stina Blackstenius, 13 Amanda Ilestedt, 15 Jessica Samuelsson, 16 Julia Zigiotti, 18 Julia Roddar, 20 Mimmi Larsson, 23 Filippa Curmark.

Utanför matchtruppen: Lina Hurtig och Loreta Kullashi.

Nationella partners