Link

Seger och Andersson inför matchen

Morgondagens motståndare Lettland har inte tagit en poäng i EM-kvalet och släppt in 30 mål. Det är en match som Sverige ska vinna på pappret och utifrån pratas det redan om matchen mot Island på tisdag. Men för landslaget är det viktigt att som alltid hålla fokus på den match som väntar, och gör det som krävs för tre viktiga poäng.
- För vår del är det viktigt vi kommer ihop som landslag och spelar bra fotboll, säger lagkapten Caroline Seger.

Ja, Lettland är rankade på plats 93 i världen och har hittills inte tagit en poäng i EM-kvalet. Dessutom har Lettland fått ett par återbud i truppen. Men för svensk del är det viktigt att ingen underskattning smyger sig på. Lagkapten Caroline Seger minns tillbaka på förra matchen och det baklängesmål som lettiska landslaget fick i inledningen i matchen.

- Det var otroligt svårspelat mot ett motstånd som så gott som var elva spelare i defensivt straffområde. Vi fick en dålig start också med baklängesmålet men det vi tar med oss till morgondagens match är att vi växte in i matchen och kunde vända på det. Det kommer antagligen se likadant ut imorgon så vi kommer behöva våga vara lite mer modiga i det egna spelet, säger Seger och pratar vidare om vikten att genomföra matchen på samma sätt som om det vore mot en högre rankad nation.

- Det är ju en situation som vi varit i tidigare, där vi spelar mot en motståndare som på pappret är sämre än oss, där vi ska gå in och göra ett bra resultat. Det gäller att alla laddar lika mycket för denna match som vanligt, för att kunna skapa de bästa förutsättningarna inför vår nästa match mot Island. Det är allas vår skyldighet att göra det imorgon, så det är inga konstigheter där kring vår motivation.

Borta mot Lettland var kantspelet en viktig faktor på grund av trängseln centralt mot ett kompakt och defensivt motstånd. Vänsterbacken Jonna Andersson, som var offensiv och vass på sin kant i matchen mot Ungern hemma senast, tror kantspelet blir viktigt igen. Men att det också blir viktigt att våga kombinera sig vidare centralt:

- Kantspelet blir otroligt viktigt, att vi kan kombinera oss framåt. Men samtidigt måste vi våga spela in centralt för att öppna upp ytorna någon annanstans. Men det är klart, blir det på kanterna som de kommer ge oss mest ytor så får vi spetsa till det spelet ännu mer och vara riktigt noga i kombinationsspelet.

Matchen mot Lettland sänds i SVT2 med start 18.45 imorgon torsdag.

Nationella partners