Link

Eriksson inför Islandsmatchen

Vid 18.30 imorgon tisdag väntar gruppfinal mot Island på Gamla Ullevi. Det blev 1-1 i en tuff match i Reykjavik under förra samlingen och nu står mycket på spel, återigen. Vid seger kvalificerar sig landslaget till EM i England 2022.
- Vi är otroligt taggade på att visa vad vi kan, säger Magdalena Eriksson på dagens presskonferens inför matchen.

Landslaget har varit i den här positionen förut. Kvalgrupper mot motstånd som inte håller riktigt samma kvalité, men där det finns en klar utmanare med helt avgörande matcher för att få fram gruppsegraren. Nu är vi där igen, med Island som utmanare om förstaplatsen och direktplatsen till EM i England 2022.

Det blev 1-1 borta mot Island. Och läget är klart inför hemmamatchen imorgon. Sverige går till EM vid seger. Under den andra halvleken på bortaplan hackade spelet något, och nu finns en stor revanschlust att visa sig på sin rätta sida.

- Gamla Ullevi är vår borg och nu kommer Island hit. Det känns som det är en otrolig hunger i laget, att vi vill visa Island att förra matchen var en engångshändelse. Vi är otroligt taggade på att visa vad vi kan, och att vi kan fokusera på vårt eget spel och är förberedda på vad som än händer under morgondagens match, säger Magdalena Eriksson.

Sverige vann brons i VM 2019. Med framgångar följer förväntningar och när det nu är dags för avgörande matcher är frågan om mittbacken och laget känner press på sina axlar att ta sig till nästa mästerskap.

- Det är klart man känner press, men sådan press vi njuter av att ha och gillar att ha. Det är något vi levt med sedan jag började i damlandslaget. Vi är en toppnation i världen så det är inga konstigheter. Jag tycker vi tidigare har haft en förmåga att prestera på topp när det verkligen gäller, och det hoppas jag vi kan fortsätta med imorgon.

- Blickar man tillbaka på exempelvis VM förra året, där det verkligen gällde med utslagsmatcher, tycker jag vi var otroligt bra på att hantera den typen av matcher. Så jag hoppas vi kan hitta tillbaka till den känslan från mästerskapet – där vi verkligen visste vad vi skulle göra som grupp och hade ett tydligt mål tillsammans. Det tror jag är en av våra styrkor.

Matchen mot Island börjar 18.30 imorgon tisdag och sänds i SVT2.

Nationella partners