Ändringar i truppen – Tre U21-debutanter kallas in

U21-landslaget har tagit emot tre återbud under helgen. Alexander Jallow, Jens Cajuste och John Björkengren utgår. In kallas tre U21-debutanter: Joseph Ceesay, Besard Sabovic och Armin Gigovic.

Bilden: 18-årige Armin Gigovic från Helsingborgs IF är en av tre U21-debutanter som kallas in.

Förra veckan presenterade tillförordnade förbundskaptenen Claes Eriksson U21-landslagets trupp till EM-kvalmatcherna mot Luxemburg 9 oktober och Armenien 13 oktober.

Under helgen kom det in tre återbud från Alexander Jallow, Jens Cajuste och John Björkengren. Claes Eriksson har tillsammans med assisterande tränaren Peter Wennberg kallat in Joseph Ceesay, Besard Sabovic och Armin Gigovic. Samtliga tre är debutanter i U21-landslaget. Från en början var även Adam Hellborg inkallad som ersättare, men även han var tvungen att lämna återbud.

Joseph Ceesay är född 1998 och är en kantspringare som kan användas både som ytterback och yttermittfältare. I år har han gjort en assist på tolv framträdanden för Helsingborgs IF i Allsvenskan, de flesta som högerback. Ceesay har tre P19-landskamper på kontot och var med och spelade U19-EM i Georgien 2017.

Besard Sabovic är också född 1998 och spelar som central mittfältare i Mjällby AIF. I år har det hittills blivit 20 matcher och fyra mål i Allsvenskan. Det senaste målet kom i går söndag i Mjällbys 3-2-vinst mot Helsingborgs IF. Sabovic har noterats för totalt 24 ungdomslandskamper och fanns även han med vid U19-EM i Georgien 2017.

Armin Gigovic är född 2002 vilket gör han till truppens yngsta spelare tillsammans med Paulos Abraham. Hittills har det blivit ett mål och en assist på 20 matcher för Helsingborgs IF i Allsvenskan för 18-åringen. Gigovic har även spelat tio ungdomslandskamper och gjort ett mål. I fjol var han dessutom iväg och spelade U17-EM på Irland.

Nationella partners