Link

Anders Johansson lämnar SvFF för Brasilien

Efter tre år på SvFF har Anders Johansson valt att lämna sitt uppdrag som förbundskapten för F18-landslaget. Anders kommer efter årsskiftet att ingå i Brasiliens ledarstab tillsammans med Pia Sundhage och Lilie Persson. Han går in som assisterande förbundskapten intill Lilie.
- Det är en chans som jag förmodar bara dyker upp en gång i livet. Det kändes som något jag bara inte kunde tacka nej till även om jag trivs och har trivts oerhört bra på förbundet.

2018 lämnade Anders Johansson klubblagsfotbollen för att bli förbundskaptenen för F18- och F19-landslagen. Nu fortsätter han inom landslagsfotbollen, men för Brasilien i stället.

- Det ska bli väldigt kul, säger Johansson och summerar sin tid på SvFF.

- Det har varit otroligt kul och annorlunda jämfört att vara i klubbverksamhet som jag tidigare jobbat i. Oerhört nyttigt, både med F19-landslaget och även att få jobba med och få insyn i andra projekt här på förbundet.

Johansson kommer att fortsätta sin tjänst som förbundskapten över de två läger som återstår för F18-landslaget under 2020 för att sedan påbörja sitt arbete i Brasilien efter årsskiftet.

- Vi önskar Anders ett stort lycka till i sin nya tjänst. Vi tackar honom för den här tiden och det arbete han har gjort för F19-landslaget och svensk fotboll, säger Yvonne Ekroth, chef för U23- och flicklandslagen.

Nationella partners