Link

50 A-landskamper för Martin Olsson

I samband med onsdagens match mot Portugal i Nations League nådde Martin Olsson en milstolpe i sin landslagskarriär. Kantspringaren gjorde nämligen sin 50 A-landskamp.

Bilden: Martin Olsson blev den 59:e spelaren att nå milstolpen 50 landskamper för det svenska herrlandslaget.

Martin Olsson gjorde sin första A-landskamp i en träningsmatch mot Bosnien på Råsunda 2010 under Erik Hamrén. Debuten kunde inte sluta mycket bättre för Olsson. Den då 22-årige vänsterbacken byttes in i den 66:e minuten för att två minuter senare slå in 2-1. Ytterligare en kvart senare slog han till igen och skickade in 3-1 i en match som Sverige vann med 4-2.

Inför oktobersamlingen stod Olsson på 48 landskamper. I träningslandskampen mot Ryssland i Moskva hoppade han in när det blev en svensk 2-1-seger. I onsdagens förlustmatch mot Portugal i Nations League fick 32-åringen ett nytt inhopp vilket innebär att Martin Olsson nu har gjort 50 A-landskamper.

Olsson från Helsingborgs IF blir därmed den 59:e spelaren att nå milstolpen 50 landskamper för det svenska herrlandslaget.

Nationella partners