Link

Storseger mot Anorthosis Famagusta

Det blev storseger för P19/P20-landslaget som under onsdagen spelade match mot cypriotiska klubblaget Anorthosis Famagusta. Slutresultat skrev till hela 7-0, men för förbundskapten Peter Wennberg och laget gäller det att kunna lyfta blicken och se på matchen bortom resultatet.
- Det gäller att vara ödmjuk och inse att det inte kommer gå så här lätt i alla matcher. Vi behöver i stället koncentrera oss på att titta på de delar vi pratat om inför och analysera utfallet, kommenterar Wennberg efter matchen.

Bilden: Oskar Fallenius gjorde två mål.

Ja, det gick rätt enkelt för P19/20-landslaget mot klubblaget Anorthosis Famagusta. I ärlighetens namn bjöd det cypriotiska motståndet inte riktigt upp till någon större dans. Förbundskapten Peter Wennberg är givetvis glad och stolt över segern, men påpekar att det möjligen är viktigare att se längre än just till 7-0-resultatet i detta fall.

- Vi ska alltid glädjas åt segrar, men när man spelar en sån här typ av match så gäller det att vara ödmjuk och inse att det inte kommer gå så här lätt i alla matcher. Vi behöver förstå att motståndet kanske inte utmanade oss på absolut högsta nivå. Vi får inte flyga iväg över resultatet då utan istället koncentrera oss på att titta på de delar vi pratat om inför och analysera utfallet, säger Wennberg.

Sverige fick en bra start omgående och gjorde 1-0 i matchminut tio. 3-0 stod det i halvtid och i andra halvlek utökades segern till 7-0. Sex olika målskyttar i Oskar Fallenius (2), Ali Youssef, Edvin Crona, Taylor Silverholt, Patriot Sejdiu samt Noah Alexander noterades i svensk favör.

- I laget jobbar vi med utveckling i absolut första hand. Vi vann med 7-0 och det är bra, nu tittar vi på delarna för att hitta saker vi kan putsa på för att bli ännu bättre. Det finns alltid saker vi kan justera och ta lärdomar av, vilket gör oss bättre under framtida läger.

Och Wennberg lyfter fram inställningen hos killarna. Trots stort spelövertag, stor ledning, var det hundra inställning och stort engagemang och jobb i laget.

- Vi hade inför matchen kommit överens om att ta ansvar för bolltapp och jobba hårt i defensiva omställningar. Då är det oerhört fint att se, trots läget och resultatet, att se just den typen av aktioner. Ett exempel är med två minuter kvar, ledning 7-0, och vi tappar bollen högt i banan. Då tar Taylor Silverholt ett jobb på 60 meter innan vi återerövrar bollen. Det är oerhört fint beteende att ta med sig som på många sätt betyder mer än själva målen idag.

Sveriges startelva: 1 Samuel Brolin - 15 Emil Holm (K), 3 Anton Eriksson, 5 Linus Borgström, 2 Samuel Ohlsson - 7 Oskar Fallenius, 14 Carl Gustavsson, 18 Ali Youssef, 8 Adam Carlén, 16 Patriot Sejdui - 11 Edvin Crona.

Startelvan mot Anorthosis Famagusta. Foto: SvFF

Lägret på Cypern

Landslaget har tillsammans med P18 och P16 befunnit sig på Cypern ett par dagar för uppstart av året. Värdefulla dagar som förbundskapten Peter Wennberg är väldigt nöjd med.

- Det har varit en jättefin vecka här på Cypern där vi kan fokusera mycket på att hjälpa spelarna med sin individuella utveckling: ge feedback, små tips och råd att ta med sig hem till fortsatta utvecklingen. Nästa tävlingsmål- och steg för de här killarna är U21-landslaget och grabbarna är på väg att etablera sig i senioreliten. Då gäller det att vara ständigt nyfiken och vilja utvecklas, och det är delar vi jobbat med här under lägret, säger Wennberg och fortsätter:

- Kollektivt har vi arbetat med två utvecklingsområden vi bestämt oss för i svensk ungdomsfotboll på pojksidan; försvarsspel högt upp i banan och anfallsspel i uppbyggnadsfas. Det är saker vi kan slipa på och den här gruppen har anammat den utmaning och jobbat med det under veckan på ett fint sätt.

Nationella partners