Link

Sveriges trupp till EM-kvalet

Herrlandslaget i futsal inleder året med att EM-kvala på Malta den 29 januari till 1 februari. Matija Dulvat har nu tagit ut 14-mannatruppen som ska möta Malta, Polen och Grekland i första kvalrundan.

I slutet av januari inleder herrlandslaget det nya futsalåret med att kvala till EM 2022 som spelas i Nederländerna. 29 januari–1 februari åker Sverige till Malta för att möta Grekland, Polen och Malta i första kvalsteget.

Matija Dulvat har tillsammans med assisterande förbundskaptenen Nicklas Asp tagit ut 14 spelare till EM-kvalet.
Ayoub Abassi (Athletic Eskilstuna) och Hampus Furublad (Torslanda IK) får fortsatt förtroende efter bra prestationer i Nordic Cup där Sverige slutade på tredje plats efter att ha förlorat den avgörande matchen mot Finland. 

Om Sverige slutar gruppetta går man vidare direkt till nästa kvalgrupp som börjar i februari 2021. Tvåan måste ta sig förbi playoff för att kvalificera sig till samma runda. De fem bästa treorna (nio grupper totalt) hamnar också i playoff-spelet som avgörs i april 2020. 

Marcus Heed

Ledare

  • Matija Dulvat, förbundskapten
  • Nicklas Asp, ass. förbundskapten
  • Alen Jukić, målvaktstränare
  • Mikael Jonsson, läkare
  • John Ressman, sjukgymnast
  • Anna Molin, materialansvarig
  • Mathias Etéus, gruppchef futsal SvFF