Link

Andra 1-0-segern på turnén

Sverige bärgade åter igen en 1-0-seger på januariturnén. Simon Hedlund, fint frispelad av Darijan Bojanic, kunde sätta matchens enda mål med kvarten kvar mot Kosovo. Ett resultat som Sverige ska vara nöjda med, Kosovo hade väl så mycket möjligheter och Sverige fick försvara sig mycket.

Sverige tog sig an Kosovo med en näst intill helt ny startformation jämfört med senast mot Moldavien. Enda undantaget utgjorde Adam Andersson. Det var också häckenspelaren som fick matchens första riktigt heta målchans efter 20 minuters spel.

Efter ett fint svenskt anfall iscensatt av Muamer Tankovic i djupled nådde bollen till slut Andersson i straffområdet men det pressade skottet smet precis utanför.

Kort efter det skapade Kosovo några heta lägen och Peter Abrahamsson svarade framför allt för en riktigt svettig räddning på Flamur Kastratis nick från nära håll.

Det stod klart att Kosovo var ett motstånd av helt annan kaliber än Moldavien och man satte det svenska försvaret på prov gång på gång och vaskade fram fler nära-lägen än Sverige som fick ägna mycket tid åt att försvara.

Mönstret var liknande i den andra halvleken och det svenska segermålet kom därför överraskande. Simon Hedlund var onside och hade gott om tid på sig när han placerade bollen mellan benen på målvakten och i mål. Det var Darijan Bojanic som stod för den exakta djupledspassningen från mittcirkeln som ställde Kosovo-försvaret helt.

- Alltid skönt att göra mål och det var en fin passning från Darijan, sa målskytten som var nöjd med det svenska försvarsspelet i matchen.

- Jag tycker vi har ett jättebra försvarsspel, de är skickliga och bra med bollen men vi försvarar oss bra. Vi har inte spelat ihop så mycket och det är tidigt på säsongen så jag tycker vi gör det okej.

Sveriges startelva: 1 Peter Abrahamsson - 20 Simon Sandberg, 17 Kristopher Da Graca, 4 Jacob Une Larsson, 14 Adam Andersson - 11 Alexander Kačaniklić, 24 August Erlingmark, 16 Anton Salétros, 10 Muamer Tanković - 21 Robin Söder (K), 7 Simon Hedlund.