Link

Ny 2-0-vinst mot Cypern för P02

I tisdags slog P02-landslaget Cypern med 2-0. Under torsdagen möttes lagen igen och än en gång gick Sverige segrande ur matchen med 2-0. David Edvardsson och Tim Prica stod för de blågula målen.
– Vi har haft en jättebra vecka. Det var ett väldigt bra avstamp för vårt år med EM-kvalet i höst, säger P02-förbundskaptenen Viktor Eriksson.

Precis som i tisdagens match var det Sverige som avgick med segern mot Cypern. Precis som då blev även nu slutresultatet 2-0 till blågult.

Sverige tog tag i taktpinnen omgående från avspark och tog ledningen i matchen i den 19:e minuten. David Edvardsson, lagkapten för dagen, fiskade upp en retur inne i straffområdet och kunde från nära håll sätta dit 1-0.

Sverige fortsatte att föra matchen och kom till flertalet bra lägen utan att få dit bollen i mål. Därmed var halvtidsresultatet alltjämt 1-0 till Sverige.

– Vi började matchen på ett bra sätt och skapade direkt ett övertag där vi kom till några bra målchanser. Det gick nästan lite för lätt för oss och vi började tappa både struktur och spelidé allteftersom första halvleken fortgår. Vi gjorde en del enkla tekniska misstag och spelar inte som vi vill i anfallsspelet. Samtidigt hade vi några riktigt bra sekvenser där vi skapade bra målchanser, säger förbundskapten Viktor Eriksson.

Andra halvlek blev tuffare för svensk del. Blåsten tog i ordentligt och laget fick jobba i en rejäl motvind.

Cypern nyttjade detta och kom till några lägen. Oliver Dovin i målet stod för en jätteräddning på en nick från nära håll och såg till att Sverige höll sin ledning.

I slutet av matchen ryckte Sverige upp sig och kunde även fastställa slutresultatet till 2-0. Tim Prica höll sig återigen framme och kunde skicka in sitt tredje mål under vintercampen på Cypern. Detta efter en finurlig hörna längs med marken från David Edvardsson som Prica sköt upp i närmsta krysset.

Sverige vann därmed båda matcherna mot hemmanationen Cypern med 2-0.

– I pausen försökte vi hitta tillbaka till vårt sätt att spela. Att vara med kollektiva i våra aktioner för det satt inte riktigt ihop i första halvlek. Andra halvlek blev tyvärr väldigt färgad av att det började blåsa något enormt. Vi hamnade i en besvärlig motvind som vi hade lite svårt att hantera. Vi blev lite tillbakatryckta och Cypern kunde skapa en hel del hörnor på det. I slutet på matchen lyfte vi oss och kunde få in andra målet också efter Davids (Edvardsson) fina uppfattning och Tims (Prica) kvalitetavslut. Det gick inte att slå vanliga hörnor i den blåsten så då hittade David ett annat alternativ längs med marken, säger Viktor Eriksson.

Matchen var den sista under samlingen och rundar av årets vintercamp på Cypern. Totalt blev det fem träningsmatcher för de tre ungdomslandslagen: U20-, P02- och P04-landslaget.

– Vi har haft en väldigt bra vecka. Vi hade med oss 22 spelare och alla, bortsett från en skadad Viktor Widell, fick alla starta och fick någorlunda jämnt med speltid. Vi vann båda matcherna och släppte inte in några mål vilket är fint resultatmässigt. Det var ett väldigt bra avstamp för vårt år med EM-kvalet i höst. En bra start både för vår grupp, men även för svensk ungdomsfotboll på pojksidan, säger Eriksson.

Startelvan: 12. Oliver Dovin - 2 Hussein Ali, 25 Jonathan Westerberg, 9 Nils Bertilsson - 4 Robin Sundgren, 20 David Edvardsson (K), 10 Melker Roslin, 5 Totte Holmkvist - 17 Adam Kaied, 16 Sebastian Nanasi, 19 Jacob Ondrejka.

Ersättare: 1 Filip Jörgensen (MV), 3 Taulant Peci, 6 Viktor Widell (ej ombytt), 7 Noah Eile, 8 Aimar Sher, 11 Niclas Bergmark, 13 Aleksander Nilsson, 14 Daniel Svensson, 15 Nikolaj Duus Möller, 18 Tim Prica, 24 Mubaarak Nuh.

Johan Vellagic