Vinst mot Cypern efter Pricas dubbel

P02-landslaget inledde året med en stabil 2-0-seger mot Cypern på just Cypern. Båda målen gjordes av Tim Prica i första halvlek. Lagen möts igen redan på torsdag.
– Efter de första tio minuterna tog vi över och hade bra kontroll på Cypern matchen igenom, säger P02-förbundskapten Viktor Eriksson.

Bilden: Tim Prica blev tvåmålsskytt i 2-0-segern mot Cypern.

Det svenska P02-landslaget fick en härlig start på sin vintercamp på Cypern. Under tisdagen besegrades hemmanationen med 2-0. Båda målen stod anfallaren Tim Prica för.

Redan i den tolfte minuten kom första målet. Sverige tilldelades en straff och fram klev Tim Prica som satte dit 1-0.

Efter en halvtimmes spel var det dags igen. Prica fick bollen vid halva plan och satte fart mot mål. Anfallaren tog sig förbi flera cypriotiska spelare innan han avslutade. Bollen in i mål till 2-0 i den 33:e minuten.

Ett resultat Sverige gick in i halvtidsvilan med.

– Vi fick en lite jobbig start på matchen. Cypern såg inte riktigt ut så som vi hade förberett oss på, de spelade bland annat med en annan formation. Vi kom in lite fel i det de första minuterna, men spelarna löste det bra på egen hand. Efter de första tio minuterna tog vi över och hade bra kontroll på Cypern matchen igenom, säger förbundskapten Viktor Eriksson.

Andra halvlek var lik den första. Det vill säga Sverige med stort bollinnehav och kontroll på matchen. Sverige kom till en drös halvlägen, men de där riktigt heta målchanserna uteblev.

Inga fler mål föll i matchen. Sverige tog en bekväm 2-0-seger mot Cypern.

– Den andra halvleken liknade den första halvleken. Vi hade bra kontroll på matchen och släppte till få chanser. Samtidigt fick vi inte till det sista tredjedelen som vi hade hoppats på. Vi kom runt bra på kanterna, men kom inte till de där stora chanserna. I halvtidsvilan hann vi även titta på lite klipp och prata om våra positioner och hur vi skulle komma åt deras speluppbyggnad, säger Viktor Eriksson.

P02-landslaget är ett av tre ungdomslandslag på plats på Cypern för vintercamp som är ett nytt koncept för i år.

– Vi har haft jättebra dagar härnere på Cypern och kunnat förbereda oss väl inför matcherna då vi har mer tid den här samlingen. Alla spelarna har kommit hit bra förberedda och det ska de och klubbarna ha en stor eloge för. Vi har även kommit varandra närmare och hunnit med utbyte med de andra landslagen. Vi är väldigt nöjda, säger Eriksson.

Sveriges startelva: 1 Filip Jörgensen - 11 Niclas Bergmark, 7 Noah Eile, 3 Taulant Peci - 4 Robin Sundgren, 13 Aleksander Nilsson, 8 Aimar Sher, 14 Daniel Svensson - 18 Tim Prica (K), 15 Nikolaj Duus Möller, 24 Mubaarak Nuh.

Sveriges ersättare: 12 Oliver Dovin - 5 Hussein Ali, 5 Totte Holmkvist, 6 Viktor Widell, 9 Nils Bertilsson, 10 Melker Roslin, 16 Sebastian Nanasi, 17 Adam Kaied, 19 Jacob Ondrejka, 20 David Edvardsson, 25 Jonathan Westerberg.

Johan Velagic

Nationella partners