Link

0-1 mot Cypern

Efter 1-1 i säsongsöppningen mot Danmark i måndags föll idag P16-landslaget med 0-1 mot Cypern i Larnaca.
- Vi hade en ganska jobbig första halvlek, konstaterade förbundskapten Christofer Augustsson.

Januarilägret, tillsammans med P18- och P20-landslaget, är första samlingen av flera detta intensiva år för P16-landslaget.

Efter en debutsäsong ifjol med matcher mot Finland och Norge, och så då säsongsupptakten mot Danmark (1-1) i måndags ställdes laget för första gången mot ett icke-nordiskt motstånd.

- Nyttigt att möta Cypern. De spelar med ett stort inslag av markering och det märktes att vi inte var riktigt vana vid det. Vi blev störda men då gäller det att hålla humöret och fokus, en nyttig erfarenhet, säger Augustsson som kunde konstatera att insatsen idag inte riktigt nådde samma nivå som mot Danmark.

- Vi hade en ganska jobbig första halvlek, eller egentligen första timme. Vi fick inte vårt höga försvarsspel att funka och vi gjorde många tekniska misstag.

När försvarsspelet inte sitter som det ska så blir i regel även anfallsspelet lidande.

- Ja, det hackade. Vi fick inga långa anfall, vi blev ganska låga och hade stökigt att få kontroll på bollen. Vi fick aldrig till att etablera spelet.

Efter lite snack i halvtid blev försvarsspelet successivt bättre.

- Och sista 20 har vi helt okej anfallsspel även om det saknas en del, vi kom inte till de skarpa målchanserna.

Imorgon torsdag har laget en återhämtningsträning och man ska även se P18-landslagets match mot Cypern innan det bär hem till Sverige under fredagen.

Därnäst väntar läger i mars för 66 spelare innan utvecklingsturneringen i Portugal i maj som blir nästa matchtillfälle.

Startelvan mot Cypern i Larnaca. Foto: SvFF

Sveriges startelva: 12 Dante Eriksson - 2 Felix Eriksson, 5 Alexander Mourad, 3 William Westerlund, 19 Josef Al-Imam - 6 Williot Svedberg [K], 20 Colin Farnerud, 11 Albin Ahlstrand - 13 Carl Mauritzson, 16 Viktor Sluug, 9 Anton Nilsson.