Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Kryss mot Danmark på Cypern

Den första ungdomslandskampen för Sverige det här decenniet är spelad. P04-landslaget spelade 1-1 mot Danmark under vinterturnéns första match på Cypern. Johan Bengtsson blev Sveriges målskytt i matchen.
– Spelarna coachade, peppade och styrde varandra på ett jättebra sätt som gav ett kryss i den här matchen, säger Christofer Augustsson.

Sverige fick en kanonstart i matchen på Cypern. Redan efter tio minuters spel kom ledningsmålet. Efter en intensiv hög press lyckades Johan Bengtsson vinna bollen högt upp i plan. Anfallaren avancerade in mot mitten och avslutade sedan behärskat in bollen nere vid ena stolpen.

Ledningen varade i dryga kvarten för i den 26:e minuten kvitterade Danmark till 1-1. Danskarna kom ner med bollen till kortlinjen och slog ett inlägg som Jeppe Kjaer Jensen skickligt kunde skicka in i mål genom en volley.

Sverige skapade en del lägen, men gick in i halvtidsvilan med 1-1.

– Det var en klart godkänd första halvlek, vi gjorde det bra. Framförallt inledningsvis, första 10-15 minuterna fick vi verkligen träff på vårt höga försvarsspel. Exempelvis kom målet till efter vår höga press. Vi löste även vår speluppbyggnad på ett bra sätt under första halvlek, säger förbundskapten Christofer Augustsson.

I andra halvlek fick Sverige ägna mycket tid åt försvarsspel. Danmark kom i anfall efter anfall och skapade en drös med chanser. Men Sverige stod emot bra och André Picornell fick briljera med flertalet räddningar.

Inga mål föll i den andra halvlek vilket gav resultatet 1-1 i öppningsmatchen på vinterturnén på Cypern.

– Sista delen på andra halvlek hade vi det tufft. Danmark är ett väldigt skickligt lag och i andra halvlek tryckte de tillbaka oss så att vi hamnade lågt. Vi fick jobba hårt i försvarsspelet under hela andra halvlek. Vi gjorde det okej, men vi hade velat ha vår press lite högre upp i banan för att inte bli så låga. Vi hade det även kämpigt med vår speluppbyggnad då vi blev lite stressade och forcerade istället för att ta det lugnt och få lite längre anfall. Anfallsmässigt var det en tuff andra halvlek samtidigt som killarna jobbade fantastiskt hårt i försvarsspelet. Spelarna coachade, peppade och styrde varandra på ett jättebra sätt som gav ett kryss i den här matchen, säger Christofer Augustsson.

P04-landslaget är ett av tre svenska ungdomslandslag som just nu befinner sig på Cypern för vinterturnén som är ett nytt inslag jämfört med tidigare år.

– Det är en fantastisk möjlighet för oss i gruppen att lära känna varandra bättre och komma varandra närmare. Det är även en jättebra chans för killarna att se de andra äldre landslagen spela och träna. Vi ledare kan dessutom samverka med de andra ledarna i de andra landslagen. Att komma ner hit till Cypern där det är 17-18 grader, sol och fina gräsmattor ger oss grymma förutsättningar, säger Augustsson.

På onsdag avslutar P04-landslaget sin vinterturné med match mot hemmanationen Cypern.

Johan Velagic