Link

Gerhardsson årets ledare på Idrottsgalan

Det gångna årets främsta idrottsprestationer prisades under måndagskvällen på Idrottsgalan i Globen, Stockholm. Damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson fick under galan ta emot priset som årets ledare.

VM 2019 blev en stor succé för damlandslaget i fotboll som tog brons efter seger mot England i matchen om tredje pris. Under måndagskvällen fick det också åter eko när priserna på Idrottsgalan 2020 delades ut - för insatser under 2019.

Galans första pris som delades ut var till årets ledare och där var det förbundskapten Peter Gerhardsson som drog det längsta strået. Peter vann priset i konkurrens med Håkan Carlsson, orientering, Rikard Grip, längdskidor, samt Vésteinn Hafsteinsson, friidrott.

På plats i Globen fanns också lagkapten Caroline Seger, Nilla Fischer, Hanna Glas, Olivia Schough samt Elin Rubensson. Damlandslaget vann dock inte årets lag utan fick se sig besegrade av damstafettlaget i skidor. 

Nationella partners