Link

EM-kval arrangeras i Sverige

I höst ska damlandslaget påbörja resan mot EM 2021. Nu står det klart att Sverige blir arrangör för Main Round – i september kommer EM-kvalet att avgöras i Gävle.

För två år sedan spelade damlandslaget i futsal sina första tävlingsmatcher när de tog tre raka segrar i EM-kvalet på Nordirland. Sverige gick vidare till Main Round, men efter förlust mot Kroatien tog det stopp.

I höst är det dags igen när landslaget kliver in i nästa EM-kval. Efter resultaten i förra kvalet är Sverige rankat som nia i Europa och därmed slipper man spela första rundan (Preliminary Round).

Sverige är direktkvalificerade till Main Round och nu står det klart att kvalgruppen kommer att hållas i Gävle 1-6 september 2020.

– Det är viktigt för svensk futsal att vi arrangerar denna typen av matcher på hemmaplan. Det gör att vi kan visa upp och sprida sporten på ett bra sätt samt marknadsföra oss bra på hemmaplan.

– Det är dock en tuff lottning där vi vet att vi kommer att ställas mot något av de tre bästa lagen i Europa, men det gör också att vi får möjligheten att visa upp den bästa futsalen på svensk mark, säger Mathias Etéus, gruppchef för futsal på Svenska Fotbollförbundet.

I Main Round kommer Sverige att ställas mot Spanien, Portugal eller Ryssland samt två andra nationer. Segraren i varje grupp kvalificerar sig för EM 2021. Torsdagen 13 februari lottas kvalgrupperna i Nyon, Schweiz.

Marcus Heed