Link

Danielson inför Moldavien

Ikväll är det dags för första matchen på årets Januariturné. Moldavien står för motståndet på Al Ahli Stadium i Doha. Marcus Danielson ger sin syn på lägret hittills och kvällens match.

Hur har lägret varit hittills?

För mig är det alltid speciellt att vara med landslaget. Nu har jag varit med ett par samlingar men det är alltid en ära att representera Sverige. En perfekt start på året för mig. Det har varit bra träningar med högt tempo och bra fokus.

Match ikväll mot Moldavien. Vad blir viktigt för er?

Det är ju ett ganska nykomponerat lag även om man känner till många av spelarna från Allsvenskan så är vi inte så vana att spela ihop. Jag tror det blir viktigt att vi håller oss till matchplanen och verkligen i noga med detaljerna i vårt spel.

Vad hoppas du själv kunna bidra med?

Förhoppningsvis kan jag bidra med lugn och trygghet i backlinjen. Sen har jag ju varit med landslaget några samlingar och kan hjälpa mina medspelare med hur vi vill agera ute på planen.

Du är lagkapten under matchen, vad betyder det?

Det är stort. Jag är väldigt stolt över att ha bindeln i mitt klubblag och att få göra det för det svenska landslaget känns såklart väldigt stort. Jag hoppas kunna bidra med lugn och trygghet längst bak och att vi förhoppningsvis kan göra en bra match och få med oss ett bra resultat.

Vad vet du om motståndet?

Vi hade en genomgång igår och jag tycker att jag har hyfsad koll. Det finns individuellt skickliga spelare som vi måste ha koll på. Det är viktigt att vi ligger rätt inte minst i omställningsspelet.

Sveriges startelva: 23 Pontus Dahlberg - 2 Joel Andersson, 15 Anel Ahmedhodzic, 3 Marcus Danielson (K), 14 Adam Andersson - 19 Daleho Irandust, 8 Gustav Berggren, 6 Darijan Bojanic, 13 Jesper Karlsson - 9 Jordan Larsson, 22 Dino Islamovic.

Matchen startar klockan 18 och sänds i Sportkanalen och på Cmore.se

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo