Link

Tyskland väntar i Algarve Cup

Under tisdagen lottades kvartsfinalerna av Algarve Cup 2020. Det står nu klart att Tyskland blir damlandslagets första motståndare i turneringen som inleds i början av mars.

Algarve Cup 2020 har nytt spelformat till detta år. I stället för gruppspel avgörs turneringen i ett slutspelsformat där samtliga lag spelar tre matcher. 

Under tisdagen lottades kvartsfinalerna av turneringen och på Sveriges lott föll Tyskland. Matchen spelas den 4 mars.

- Algarve Cup är en träningsturnering med många bra motståndare. Nu fick vi Tyskland på vår lott och det blir en riktigt bra match. Det ska naturligtvis bli intressant att mötas igen, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

- En lottning kan vi inte påverka. Det är bra motståndare genom hela turneringen och om vi hade stött på Tyskland i första, andra eller tredje matchen spelar ingen större roll. Nu vet vi vilka vi kommer tampas mot och kan påbörja vårt arbete för årets första landskamp. Det kommer bli en bra start på 2020, avslutar Gerhardsson.

Alla matcher i omgång 1 av turneringen:

  • Nya Zeeland-Belgien 
  • Portugal-Italien
  • Tyskland-Sverige
  • Danmark-Norge
Omgång 1 av Algarve Cup 2020 är lottad.

Segrarna/förlorarna i första omgången hamnar på övre/nedre halvan i trädet där en till omgång spelas innan avslutande placeringsmatcher. I omgång 2 kommer Sverige således ställas mot Danmark eller Norge på övre alternativt nedre halvan av slutspelsträdet.

Speldagar är 4 mars, 7 mars samt 10/11 mars. Finalen spelas den 11 mars.

Nationella partners