Link

Zlatans stipendium söker nya mottagare

Locker Room Talk och Grunden Bois. Så heter de första två mottagarna av Volvo och Svenska Fotbollsförbundets miljonstipendium Number 10 med Zlatan som beskyddare. Nu har ansökan till årets stipendium öppnat och du kan nominera dig själv eller någon annan.

Driva fotbollen framåt
Syftet med Number 10 är att lyfta och stödja de personer eller initiativ som hjälper till att forma svensk fotbolls framtid.
– Svensk fotboll behöver förebilder, både på och utanför planen. Personer som utvecklar den med innovation, jämställdhet och mångfald. Det kan vara en aktiv person, ledare eller en förening. Med Number 10 vill vi hitta och lyfta dem, så att de kan fortsätta att inspirera andra, säger Johanna Kinnander, projektledare för Number 10 på Volvo Car Sverige.

Schyssta värderingar och fotboll för alla
2017 delades den första miljonen ut till Locker Room Talk. Startat av fyra ungdomar i Finspång som vill lära unga spelare schyssta värderingar inom mångfald och jämställdhet. Stipendiet hjälpte dem att komma vidare och Locker Room Talk jobbar för fullt i klubbar runt om i Sverige.

Grunden Bois som fick stipendiet 2018 är en idrottsförening i Göteborg öppen för alla. Oavsett hur duktig man är på sin idrott och oberoende nivån på den intellektuella funktionsnedsättningen, är man välkommen att delta. Pengarna har gjort det möjligt att satsa på ungdoms- och damverksamheten, inte bara i den egna föreningen utan genom att inspirera klubbar över hela landet.

Delas ut på Fotbollsgalan
Ansökan är öppen till den 10 oktober och priset delas ut på Fotbollsgalan den 11 november. Number 10 är ett stipendium instiftat av Volvo Car Sverige och Svenska Fotbollförbundet, tillsammans med Volvia, Volvofinans Bank och Hertz. Beskyddare är ingen annan än Zlatan Ibrahimović.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo