Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

U23-trupp till hemmalandskamper

U23-landslaget tar emot Nederländerna i dubbla hemmalandskamper i början av oktober. Matcherna spelas på Kungsängens IP, 3 oktober, samt Sollentunavallen, 5 oktober. Förbundskapten Ulf Kristiansson har namngett truppen till dubbelmötet.

Bilden: Eskilstunas Matilda Plan är en av de uttagna spelarna till matcherna.

Dubbla matcher mot Nederländerna väntar U23-landslaget. Det blev en uddamålsförlust, 0-1, när landslagen drabbades samman i slutet av maj. Nu väntar chans till revansch.

- Det är nyttigt för oss att möta Nederländerna som är ett lite annorlunda motstånd jämfört med lagen vi mött resten av året. De spelar med tydligt markeringsinslag, ett klassiskt holländskt lag, säger förbundskapten Kristiansson och fortsätter:

- Senast mot Nederländerna fick vi inte alls till vårt anfallsspel. Så det är en utmaning denna gång att få ordning på det. Vi ser fram emot matchen och jag tror vi kan göra det bättre än vad vi gjorde senast.

Landslaget kommer från en bra samling i England där matcher spelades mot värdnationen, seger 5-0, Norge, förlust 1-2, samt USA, oavgjort 1-1. Förbundskapten Ulf Kristiansson summerar samlingen.

- Vi fick till en bra träff i anfallspelet mot England och gjorde fem mål. Visserligen hade de en utvisning men vi skapar mycket mot ett ganska bra England och det är alltid svårt att göra fem mål.

- Vi skapar en del även mot Norge men får inte riktigt utdelning. Bra med målchanser även mot USA som är ett väldigt bra lag med högre snittålder i truppen. Så det var en bra samling som vi är nöjda med.

Inför senaste samlingen låg chansskapandet och målen i fokus. När Nederländerna väntar i dubbla matcher är anfallsspelet vad Kristiansson kommer fortsätta jobba med.

- Om man tittar på vad vi gjort i laget de här två åren så har vi ökat antal poäng per match i snitt, vi har släppt in hälften så många mål i snitt jämfört med föregående åren. Men vi har också ett lägre målsnitt framåt, så det är vår utvecklingspotential. Vi är på rätt väg men kommer fortsätta trycka lite extra på det under denna samling också.

Matcherna mot Nederländerna kommer sändas live på svenskfotboll.se.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo