Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

U21-landslaget besökte IFK Berga

I fredags besökte U21-landslaget IFK Berga på Bergaviks IP i Kalmar. På eftermiddagen överraskades ungdomslag från både IFK Berga och Kalmar FF när U21-landslaget dök upp.
– Det är väldigt speciellt att vara här med landslaget. Jag spelade själv här i många år, från att jag var fem år upp till 13-14-årsåldern. Jag har många roliga minnen härifrån, säger Svante Ingelsson som har IFK Berga som moderklubb.

U21-landslaget befinner sig just nu i Kalmar där laget förbereder sig inför EM-kvalpremiären mot Irland 10 september på Guldfågeln Arena.

Under fredagseftermiddagen passade laget på att besöka Division 2-klubben IFK Berga. U21-landslaget dök upp på Bergaviks IP till ungdomslagens stora förvåning. Och det var inget snack vem som var populärast bland barnen, Nils Fröling hemmahörande i Kalmar FF.

– Det är väldigt kul att folk vet vem jag är, det betyder att jag gör någonting bra i alla fall. Det är väldigt roligt att få vara här på plats och se hur glada barnen blir. Nu hoppas vi att de kommer och hejar på oss nu i EM-kvalet, säger Nils Fröling.

För Svante Ingelssons del innebar det att han var tillbaka där allting startade i och med att IFK Berga är hans moderklubb.

– Det är väldigt speciellt att vara här med landslaget. Jag spelade själv här i många år, från att jag var fem år upp till 13-14-årsåldern. Jag har många roliga minnen härifrån. Det var roligt att så mycket folk dök upp. Ungdomarna är väldigt glada så det är kul, säger Svante Ingelsson.

U21-landslaget tackar för att IFK Berga för att vi fick komma och hälsa på. Ses på Guldfågeln Arena 10 september.

Johan Velagic

Landslag - senaste

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo