Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

U21 gick med i Pridetåget i Kalmar

Det svenska U21-landslaget medverkade under lördagen i helgens Pridetåg i samband med Kalmarsund Pride i Kalmar.
– Fotbollen är en mötesplats där alla ska känna sig välkomna. För oss är det en självklarhet att gå med i Pridetåget och stå upp för allas lika värde, säger U21-förbundskaptenen Roland Nilsson.

Bilden: U21-förbundskapten Roland Nilsson under Pridetåget 2019 i Kalmar.

Svenska U21-landslagets medverkande i Pridetåget är ett ställningstagande mot intolerans och för glädje, sammanhållning och kärlek. Under lördagen representerades U21-landslaget av förbundskapten Roland Nilsson iförd sin gula landslagströja.

– Alla ska känna sig välkomna till svensk fotboll. Oavsett vart du kommer ifrån, vad du har för kön, funktionsvarianter eller vem du älskar. Fotbollen är en mötesplats där alla ska känna sig välkomna. För oss är det en självklarhet att gå med i Pridetåget och stå upp för allas lika värde, säger U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson.

Alla är olika – olika är bra är Svenska Fotbollförbundets paraplynamn inom fotbollens sociala frågor, och för oss är det viktigt att man visar öppenhet och respekt för människors lika värde samt motverkar alla former av diskriminering.

Johan Velagic

Landslag - senaste

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo