Ingen Rubensson mot Ungern

Damlandslaget har under måndagen rest till Ungern inför EM-kvalmatchen på fredag. Landslaget får dock klara sig utan Elin Rubensson som är kvar hemma i Sverige efter gårdagens match i klubblaget. Piteås Julia Karlernäs kallas in till Ungern och ansluter under tisdagen.

Landslagets läkare Houman Ebrahimi bekräftar:

- Kopparberg/Göteborgs medicinska team har under dagen följt upp sin undersökning från gårdagens match och konstaterat att Elin har en hjärnskakning. Därmed kommer hon inte ansluta till oss i Ungern. När Elin är symtomfri så kommer hon följa hjärntrappan och vi följer hennes utveckling på distans tillsammans med Göteborgs medicinska team, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

I Rubenssons frånvaro kommer Piteås Julia Karlernäs ansluta till laget under tisdagen. Landslaget genomför lägrets första träningspass under måndagskvällen. Matchen mot Ungern spelas på fredag 20.15.

Nationella partners