Link

Petrit Zhubi: ”Jag är otroligt stolt”

Sverige tog revansch mot Tyskland och vann en svängig match med 6–4. Petrit Zhubi var nöjd med Sveriges insats och blickar nu framåt mot VM-kvalet.
– Det här var en bra start och genomkörare, säger målskytten.

Sverige vann en svängig och dramatisk match mot Tyskland med 6–4. Detta efter spännande slutminuter där först Fehim Smajlovic satte 5–4 och sedan målvakten Robin Armandt spikade slutresultatet efter ett vackert långskott som seglade hela vägen in i öppen kasse. 

– Vi går från att ha kontroll på matchen och göra det vi jobbat på till att slarva och bjuda in Tyskland. Men vi visar att vi är hungriga och att vi inte skulle ge oss. Det kommer bil tufft i VM-kvalet, så det gäller att ha vinnarmentalitet och det visade vi, säger Petrit Zhubi.

Petrit Zhubi, som gjorde ett mål och spelade fram Smajlovic till 5–4, värderar den svenska segern högt.

– Vi tappar 3–0 till 3–4 och sedan vinner vi med 6–4. Jag är otroligt stolt över grabbarna. Vilket psyke vi visade i slutet. Vi fick vinna och vi sa innan att vi skulle göra det. Nu blev det lite nervöst, men det är de matcherna man vill vinna också.

Vad tycker du att ni gjorde bra?
– Vi rörde oss mer idag och fick även dem i rörelse. Tyskland kanske trodde att det skulle bli lätt idag, men vi var grymt revanschsugna och ville visa att vi skulle slå dem. Vi ska ha Tyskland bakom oss och det tycker jag att vi lyckas med.

Därmed avslutar Sverige samlingen i Karlskrona med en seger och en förlust. Härnäst väntar VM-kval i Kroatien.

– Det här var en bra start och genomkörare inför det som komma skall. Det kommer att bli tufft nere i Kroatien och då är det bra att ha de här två matcherna i ryggen. Den här gruppen är på väg att bli riktigt bra, avslutar Petrit Zhubi.

Marcus Heed