Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Delad pott mot Irland

P02-landslaget följde upp sin 3-1-seger mot Norge med att spela lika mot Irland på Kubikenborgs IP. Matchen förblev mållös och lagen delade på poängen. På måndag avslutar Sverige fyrnationsturneringen i Medelpad med match mot Österrike.
– Vi hade hoppats på en bättre prestation i dag. Annars tar vi steg framåt hela tiden och i dag var det nio nya spelare i startelvan, säger P02-förbundskaptenen Viktor Eriksson.

I den andra matchen i fyrnationsturneringen stod Irland på schemat för P02-landslaget. Första halvlek var relativt chansfattig från båda lags sidor.

Sverige var nära att rinna igenom två gånger genom Anthony Elanga och Emmanuel Ekong, men båda gångerna stoppades de bryskt inne i straffområdet. Men mållöst var det efter första 45 minuterna.

– Vi inledde matchen ganska bra match. Det blev en match med lite lågt försvarsspel, Irland hade mycket boll, men spelade mest i backlinjen och vi hade bra kontroll på matchen. Känslan var att vi var mer konstruktiva när vi hade bollen. Det var två kompakta lag med lite ytor att spela på, säger förbundskapten Viktor Eriksson.

Om det var Irland som hade det största bollinnehavet i första halvlek var det Sverige som tog över den rollen i andra halvlek. De där riktigt heta chanserna uteblev däremot.

Efter cirka timmens spel kom Irland in i en bra period. Irländarna kom i flera anfall och skapade en del chanser vilket tvingade Filip Jörgensen i det svenska målet till 2-3 kanonräddningar.

Sverige kom tillbaka i slutet och skapade ett visst tryck, men saknade det där sista. I matchens absolut sista sekunder fick Irland ett bra läge, men än en gång sträckte Jörgensen ut och stod för en viktig räddning. Matchen förblev mållös och lagen delade på poöngen.

– Vi började andra halvlek bra och tryckte tillbaka dem, men hade svårt att skapa några heta chanser. Vi kontrollerade matchen, men vi blev lite frustrerade över att vi inte fick betalt för vårt bollinnehav. Vi blev lite oorganiserade och spelade lite en och en och inte tillsammans. Irland passade på då och vaskade några riktigt bra chanser genom längre bollar och duellspel, men Filip (Jörgensen) gjorde det bra, säger Viktor Eriksson.

Efter två spelade matcher står Sverige på fyra poäng då Norge besegrades med 3-1 i torsdags. På måndag avslutar Sverige turneringen med en gruppfinal mot Österrike där turneringstiteln står på spel.

– Vi är inne i en liten nystart. En del har spelat många matcher ihop innan. Några har inte gjort det och några gör sina allra första landskamper. Samtidigt är jag ny förbundskapten och vi är ett nytt ledarteam med. I grunden är vi här för att lära, men också för att tävla. Vi hade hoppats på en bättre prestation i dag. Annars tar vi steg framåt hela tiden och i dag var det nio nya spelare i startelvan. Nu har alla känt på det inför sista matchen mot Österrike. Det blir en tuff match för oss, det ska bli intressant att se hur vi står oss mot ett så skickligt lag som Österrike, säger Eriksson.

Sveriges startelva mot Irland: 1 Filip Jörgensen - 6 Melker Jonsson, 17 Noah Eile, 2 Niclas Bergmark [K] - 15 Viktor Widell, 14 Melker Roslin, 10 Jesper Carström, 3 Melvin Bälter - 8 Jacob Ondrejka, 9 Emmanuel Ekong, 18 Anthony Elanga.

Johan Velagic