3-1-seger mot Norge

P17/02-landslaget besegrade Norge med 3-1 i den första matchen i fyrnationsturneringen i Medelpad. Svenska målskyttar på ett fullsatt Thulevallen i Matfors: Sebastian Nanasi, Armin Gigovic och Emmanuel Ekong.
– Det var ett fantastiskt bra arrangemang med mycket folk vilket är jätteroligt för både spelare och ledare, säger P02-förbundskaptenen Viktor Eriksson.

P02-landslaget fick en drömstart på matchen. Redan i den andra matchminuten gav Sebastian Nanasi Sverige ledningen med 1-0. Robin Sundgren vek in från sin kantposition och slog in bollen hårt som Nanasi påpassligt förlängde in i mål.

Endast åtta minuter senare var det dags igen. Efter slarv an det norska försvaret snappade målskytten Nanasi upp bollen och gav den till Armin Gigovic som sköt in 2-0 i den tionde minuten. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

– Vi fick en väldigt bra start med två snabba mål. Det var bra betalt på vårt presspel där vi ofta vann bollen högt och inte gav Norge någon tid till att bygga sitt spel. Andra halvan av halvleken var det Norge som hade mer boll och skapade väl någon chans, men annars var det mest att de spelade framför oss och inte kom till särskilt många chanser, säger förbundskapten Viktor Eriksson.

De två tidiga målen var länge matchens enda. Med kvarten kvar att spela fick inhopparen Emmanuel Ekong bollen ute på vänsterkanten. Ekong vandrade inåt i plan med avlossade ett långskott som letade sig in till 3-0 i den 75:e minuten.

I matchens slut minuter fick Norge in en reducering till 3-1 genom Elias H. Melkersen som var uppmärksam. Norrmannen såg att Oliver Dovin var lite långt ute i målet och kunde med en lång och precis lyftning få in tröstmålet.

– Även andra halvlek började vi bra och satte hög press och störde deras speluppbyggnad. Norge hade i perioder mer boll än oss, men skapade inte många farligheter. Jag är nöjd med hur många nycklar vi har för att skapa målchanser. Sedan får vi fortsätta jobba med vår höjd och försvarsspel, men som sagt hade vi inte många träningar innan den här matchen. Att vi nu har spelat den här matchen kommer att ge oss mycket att bygga vidare på. Nu i kväll analyserar vi matchen, lägger den bakom oss och blickar framåt mot nästa match, säger Viktor Eriksson.

Efter den inledande 3-1-segern mot Norge går fyrnationsturneringen nu vidare med match mot Irland på lördag och avslutas med ett möte mot Österrike.

Förbundskaptenen vill även passa på att hylla arrangemanget i Matfors där matchen spelades inför ett fullsatt Thulevallen.

– Det var ett fantastiskt bra arrangemang med mycket folk vilket är jätteroligt för både spelare och ledare. Jag hoppas att alla som var här på plats hade en rolig kväll. Matfors IF ska ha en stor eloge som ligger bakom arrangemanget. Det var en fantastisk inramning med allt folk, säger Eriksson.

Johan Velagic

Nationella partners