Link

Förlust i andra matchen mot Norge

I tisdags tog P04-landslaget sin första seger mot Norge. Under torsdagen åkte laget på en 1-7-förlust i returmatchen. Sveriges mål gjordes av Wilgot Marshage.
– Visst möter vi ett bra Norge, men det får inte bli de siffrorna det blir i dag, säger P04-förbundskaptenen Christofer Augustsson.

Precis som senast fick Sverige en tuff start på matchen med ett tidigt baklängesmål. I den tionde minuten tog Norge ledningen med 1-0 genom ett svenskt självmål. Endast fyra minuter senare ökade Sadir Abud på till 2-0 genom en nick.

Sverige kom tillbaka med ett snyggt 2-1-mål genom Wilgot Marshage efter en dryg halvtimmes spel. Mittfältaren drog till från distans och bollen borrade sig in i nättaket.

Precis innan halvtidsvilan fick Norge in ett tredje mål. I den 44:e minuten gjorde Isak Hansen-Aaroen 3-1.

– Vi fick en tuff start på matchen, det har vi haft i alla våra landskamper. Att motståndarna pressar oss högt och att vi inte riktigt är beredda på det. De gjorde två tidiga mål och vi kom snett in i matchen. Det var en jobbig första halvtimme för oss, säger Christoffer Augustsson.

I upptakten av andra halvlek föll det ytterligare två norska mål. Först gjorde Andreas R. Schjeldrup 4-1 i den 50:e minuten och i den 59:e minuten nickade Abud in sitt andra mål för dagen till 5-1.

I slutet av matchen lyckades Norge få in två bollar till. Oskar Sivertsen och Marius Berg Fossum fastställde slutresultatet till 7-1.

– Visst möter vi ett bra Norge, men det får inte bli de siffrorna det blir i dag. Att man förlorar matcher händer och Norge har individuellt skickliga spelare, men vi måste vara jämnare. Vi tappade många bollar vilket gav de kontringar och några mål. Vi måste utveckla både försvarsspelet och anfallsspelet. Sätta grunderna. För i dag släppte vi in för enkla mål, säger Christofer Augustsson.

Samlingen på Lofoten slutade därmed med en vinst och en förlust.

– Vi har mycket var att göra i våra grunder. Vi måste skapa en jämnhet i vårt spel och inte hamna i de här situationerna. Första matchen spelade vi bra periodvis, men nu i andra halvlek var det alldeles för svajigt och vi kom inte upp i nivå. De här matcherna är viktiga för killarna som får se hur det är att spela landskamper mot bra lag på en internationell nivå. Nu får vi alla åka hem, träna på och utvecklas så det blir bättre, säger Augustsson.

Sveriges startelva i Leknes. Foto: SvFF.

Sveriges startelva: 12 Josh Clarke - 14 Simon Lindfors, 2 Markus Karlsson, 5 Mustafa Omran Saleh, 4 Jonas Rouhi - 11 Albin Ahlstrand, 8 Wilgot Marshage - 10 Johan Bengtsson, 17 Lukas Björklund [K], 16 Viktor Sluug - 9 Richie Omorowa.

Johan Velagic