Link

Kadivar: ”Det är vårt eget fel”

Sverige förlorade med 2–3 mot Tyskland. Här är Nima Kadivars tankar efter matchen.

Sverige förlorade det första mötet av två i Karlskrona. Tyskland rivstartade matchen och pressade högt mot ett Sverige som ändå lyckades hämta upp både 0–1 och 0–2. Men när Tyskland satte 2–3 i öppet mål lyckades inte svenskarna komma tillbaka ytterligare en gång.

– Det är surt. Vi började inte superbra, men sen käkade vi in oss i första halvlek. Vi fick ett mål, men sedan tog de tillbaka ledningen direkt. I andra halvlek tycker jag att det var vår match. De hade ett läge där dom bröt bollen, medan vi radade upp chans på chans, och där bollen inte gick in i mål. Ibland sitter den, ibland missar man, säger Nima Kadivar efter matchen.

Nima Kadivar tycker att Sverige gjorde en svag första halvlek.
– Då förtjänade vi inte att leda. Vi var inte med i början och var inte tillräckligt bra helt enkelt. Sedan tycker jag att vi hade matchen. Det var små marginaler, men vi hade tillräckligt många chanser för att vinna.

Vilka positiva saker finns att ta med från matchen?
– Hur vi höjde oss i andra halvlek och hur vi åt oss in i matchen. Att vi ändå kom till avslutningslägen i fem-mot-fyra och i det vanliga spelet. I slutet hade vi säkert fyra målchanser som det lika gärna kunde ha blivit mål på. Så det är positivt, säger Nima Kadivar och fortsätter:

– Det här var en match vi skulle vinna. Och det är vårt eget fel att vi inte lyckades, inte att Tyskland var superbra.

Under tisdagen får Sverige chansen att revanschers sig. Returmötet mot Tyskland spelas klockan 19.00 i Brinova Arena.
– Det är en ny match. Vi ska visa att man inte bara kan snacka, man måste vinna också. Det ska vi visa på planen. Vi går för vinst, avslutar Nima Kadivar.

Marcus Heed