Granqvist: ”Färöarna är ett hårt jobbande lag”

Ikväll spelar Sverige EM-kval mot Färöarna i Torshavn. Andreas Granqvist lagkapten i Sverige väntar sig en tuff match.

Andreas Granqvist, hur är formen och hur känns det att vara tillbaka i landslaget efter skadan?

– Det känns bättre och bättre. Jag har kunnat träna på bra under en period och kroppen känns bra. Jag känner alltid en stor stolthet över att representera landslaget och det är väldigt kul att träffa alla grabbarna och ledarna igen.

Hur ska Sverige göra för att få med sig ett bra resultat ikväll?

– Jag hoppas vi kan ta tag i matchen direkt. Vi behöver vars aggressiva, driva upp bolltempot men samtidigt vara noggranna i allt vi gör. Vi vet att Färöarna är ett hårt jobbande lag som är bra på fasta.

Mycket fokus inför matchen har handlat om underlaget och väderförhållanden. Hur ser du på förutsättningarna?

– Det är speciella förutsättningar absolut. Men vi tränade på arenan igår och det kändes bra. Vi har ett starkt lag med en bra mix av yngre och mer rutinerade spelare. Vi är väl förberedda inför matchen.

Runt 600 svenska fans väntas komma på matchen ikväll. Hur viktigt är det stödet?

– Vi har en fantastiskt publik både när vi spelar borta och hemma på Friends. Det är såklart väldigt kul att så många svenska fans har tagit sig hit. Jag hoppas vi kan bjuda på en bra match och en seger ikväll.

Efter matchen mot Färöarna väntar ett hemmaderby mot Norge. Hur känns det inför den matchen?

– Först och främst ska vi se till att få med oss ett bra resultat ikväll. Men det är klart det ska bli väldigt roligt att möta Norge hemma. Det var fantastisk stämning på Ullevål när vi spelade senast och jag hoppas att det kommer mycket folk till Friends på söndag.

Färöarna-Sverige har avspark klockan 20.45 och den svenska startelvan offentliggörs 75 minuter före avspark. Matchen sänds i TV4/C More och kan följas i livescore på uefa.com.