Link

Seger i dramatisk match

Sveriges futsalherrar studsade tillbaka efter måndagens nederlag och besegrade Tyskland i returmötet. Slutresultatet i Karlskrona skrevs 6–4 till Sverige.

Sverige bjöd på en klart bättre insats i dagens returmöte med Tyskland. Bollinnehavet tillhörde mestadels hemmalaget som dessutom såg betydligt mer stabila ut i försvarsspelet, åtminstone under den första halvleken.

Sveriges första mål för kvällen kom efter fem minuters spel. Petrit Zhubi erövrade bollen på offensiv planhalva och framspelade Albert Hiseni som med en enkel bredsida la in den i nät. Kort därefter utökade Strängnäs FC:s Adnan Cirak till 2–0.

– Vi spelar ett lite bättre spel just nu jämfört med igår. Vi är inte helt nöjda med allt, men det är ett steg framåt. Vi släpper inte till så många målchanser och lyckas bättre i vårt presspel, kommenterade den assisterande förbundskapten Nicklas Asp till CMore under pausvilan.

Redan en minut in i andra halvlek höll sig Sverige framme igen och utökade sitt försprång. Kristian Legiec spelade läckert fram till Zhubi som med en kylig lobb satte dit 3–0.

Men i och med tremålsledningen släppte Sverige foten av gasen. Hemmalaget blev aningen för bekväma med boll, vilket Tyskland så småningom utnyttjade. Med fem utespelare på plan begick Blågult misstaget att tappa boll utan någon målvakt i kassen. 3–1 var ett faktum och Tyskland kände vittringen av en vändning.

Efter ännu ett misstag på egen planhalva kunde Tyskland reducera ytterligare. Ett par minuter senare skickade Muhammet Sözer in kvitteringen från strax utanför straffområdet. Kort därpå satte även Samme Sözer gästernas ledningsmål till 4–3.

Sverige spelade snabbt upp sig efter att tyskarna hade vänt på steken. Nima Kadivar var vaken på sin vänsterflank när han från sidlinjen sköt in 4–4 efter lite turlig studs framför kassen. 5–4 kom sedan efter skickligt förarbete av Petrit Zhubi som satte bollen precis på rätt address när han med ett inlägg längs marken friställde Fehim Smajlovic.

Slutligen fastställde målvakten Robin Armandt slutresultatet till 6–4 efter att påpassligt sparkat in bollen från egen planhalva in i tomt mål. Extra kul för 32-åringen som därmed gjorde sitt första mål i landslagsdressen.

Olof Thyrelius Ericson