Link

Truppen till dubbellandskamper i Karlskrona

Herrlandslaget i futsal laddar upp inför VM-kvalet i oktober med dubbellandskamper mot Tyskland i Karlskrona 23-24 september. I truppen finns en debutant i Hammarbys Sebastian Holmqvist.
- Det är en spelare vi har haft ögonen på en längre tid. En stark, fysisk spelare som alltid ger 110 procent. Vi tror att han kommer att komplettera den truppen vi redan har med sina egenskaper, säger den assisterande förbundskaptenen Nicklas Asp.

Ryssland, Kroatien och Bosnien Herzegovina. Det är Sveriges motståndare i det kommande VM-kvalet i Kroatien oktober månad. För att ladda upp inför detta genrepar Sverige mot Tyskland i Karlskrona 23-24 september.

- Det är på VM-kvalet vi har siktet inställt. Målet för oss är att ta oss vidare från gruppen. Så alla våra förberedelser och vårt fokus ligger på VM-kvalet under den här samlingen, säger Nicklas Asp.

Senast landslaget var samlat var i april i en fyrnationsturnering. 

- I och med att vi har ett uppehåll i Sverige så blir det extra viktigt att spelarna som blir kallade vet vad som gäller och våra tankar. Det finns inte så mycket utrymme att testa så mycket nytt. 

Förutom debutanten Sebastian Holmqvist är den rutinerade målvakten Christopher Solberg överraskningen i truppen.

- Han la skorna på hyllan i våras. Men vi har övertalat honom om att spelat över VM-kvalet också. Vi har bara Robin (Armandt) och Christopher med den erfarenheten som behövs i Sverige. Så han satsar över VM-kvalspelet också, säger Asp. 

VM-kvalet i Alingsås i februari blev en succé. Nu hoppas den assisterande förbundskaptenen på samma sak i Karlskrona.

- Vi har aldrig varit där tidigare. Det är alltid intressant att komma till nya platser och det är viktigt! Vi vill visa futsal, underhålla och få sporten att växa, avslutar han.

Matcherna mot Tyskland TV-sänds, måndagsmatchen i Sportkanalen och tisdagsmatchen i CMore.