Link

Förlust mot Tyskland i tät match

Sverige hämtade upp underläge två gånger och var nära ett segermål. Men det var Tyskland som segrade, 2-3, i den första ronden i Karlskrona.

Mötet mellan Sverige och Tyskland i Brinova Arena inleddes intensivt. Tyskland pressade högt och tvingade Robin Armandt till att göra ett par svettiga räddningar i det svenska målet. Efter tre minuter fick man också utdelning när Timo Heinze styrde in 0–1 från nära håll.

Efter fem minuter kom Sveriges första stora chans när Kristian Legiec kom rättvänd, men skottet gick över. Men i nästa chans träffade Legiec rätt när han tryckte in 1–1 på frispark. Bara sekunder senare var Sverige nära att ta ledningen, men Albert Hisenis skott tog i stolpen.

Sverige tog över matchen successivt och skapade flera fina lägen, men då kom istället en kalldusch. Tyskland vann boll i offensivt straffområde och tog tillbaka ledningen genom Jilo Hirosawa.

Båda lagen fortsatte att skapa chanser under återstoden av första halvlek, men ställningen i paus höll sig till 1–2.

I början av andra halvlek kvitterade Sverige till 2–2 efter ett fint anfall. Albert Hiseni satte upp bollen på Adnan Cirak som klackade bollen snett bakåt till en fri Nima Kadivar som i sin tur kunde placera in bollen högt i mål.

Matchen ökade i intensitet. Duellerna blev fler och chanser skapades åt båda håll. Efter 27 minuter gick Sverige över till att spela fem-mot-fyra. Sverige bollade runt och mycket tid gick åt, men till slut kom den stora chansen. Adnan Cirak väggspelade tillbaka till Legiec som först sköt i ribban och sedan skickade returen över mål.

Med fem minuter kvar gick även Tyskland över till att spela i numerärt överläge framåt. Och direkt skapade man en chans som tvingade Robin Armandt till att göra en jätteräddning.

I slutminuterna tryckte Sverige på för ett segermål, men istället kunde Tyskland sno åt sig bollen på egen planhalva och lobba in 2–3 i öppet mål. Sverige fortsatte att rada upp chanser, men tyskarna höll undan och vann inför 1 014 åskådare i Brinova Arena.

Marcus Heed

Nationella partners