Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Wangerheim första målskytten för F04-landslaget

Ellen Wangerheim. Så heter F04-landslagets allra första målskytt. Efter en mållös premiärlandskamp kom lagets första mål någonsin i den andra matchen. Wangerheim stod för målet som gav 1-1 mot Norge.
– Det var jätteroligt. Och all glädje som lagkamraterna visade, vi är verkligen ett lag som gör det tillsammans, säger premiärmålskytten Wangerheim.

Ellen Wangerheim började spela knattefotboll i Boo FF, men gick snabbt över till Saltsjö-Boo IF. Därefter gick hon vidare till Nacka IF innan hon i fjol anslöt till Djurgårdens IF där hon spelar med F15, men tränar även en del med F19.

– Första säsongen har gått bra, jag har gjort en del mål och vi har vunnit de flesta matcherna. Vi kom trea i Gothia Cup, vann SM i futsal och ligger trea i F17-serien som vi spelar i med vårt F15-lag, säger Ellen Wangerheim.

I fjol när hon fortfarande spelade i Nacka lyckade hon med bedriften att vinna Gothia Cup två gånger om på lika många dagar.

– I första finalen med 05:orna gjorde jag ett mål, sen när det var ungefär en kvart kvar var jag tvungen att lämna och springa vidare till semifinalen med 04:orna. Det var lite tufft att matcherna var så tätt, men vi avgjorde sent och gick till final så det var värt det. Finalen med 04:orna var jag med under hela matchen och gjorde tre mål. Då hann jag även med att åka med bussen och fira inne i Göteborg, säger Ellen Wangerheim.

Har du alltid gjort mycket mål?
– Jag har alltid spelat forward och varit en målskytt i de flesta lagen. Jag ger mig ofta inte. Jag vill verkligen ha in bollarna i mål och jobbar alltid klart varje situation, säger Wangerheim.

När landslaget förra veckan spelade sina allra första landskamper borta mot Norge lirade hon däremot som yttermittfältare. Det stoppade dock henne inte från att göra F04-landslagets allra första mål.

– Det var jätteroligt. Och all glädje som lagkamraterna visade, vi är verkligen ett lag som gör det tillsammans, säger den historiske målskytten Wangerheim.

Kan du berätta om målet?
– Det är ett fint spelmål, ett samspel mellan ytterback och forwards. Jag bröt en passning, spelade in bollen till en lagkamrat och fick tillbaka den. Jag vek in i plan och sköt in bollen högt vid bortre stolpen.

Wangergeims mål betydde 1-1 i upptakten av andra halvlek. Efter kvitteringen hade båda lagen chanser att avgöra matchen, men inget mer mål föll i matchen som slutade 1-1.

– Det var mycket energi i laget och vi kämpade väldigt hårt tillsammans. Det var ingen som gav sig, det var bara synd att vi inte lyckades vinna.

Även två dagar tidigare hade lagen ställts mot varandra. Då var det hemmanationen Norge som drog det längsta strået och vann matchen med uddamålet 1-0.

– Det var väldigt häftigt att få göra sina första landskamper. Speciellt den första, debuten. Det var stort att få vara med om det. Sen var det jättekul med all publik på läktarna och allt runtomkring.

Samlingen med dubbellandskamperna mot Norge slutade således med en förlust och ett oavgjort resultat.

– Vi fick lära oss jättemycket både på och utanför plan. Vi har varit seriösa vid träningarna och genomgångarna samtidigt som vi har kunnat haft roligt och vara avslappnade däremellan. Det var intensiva, men roliga dagar. Överlag en väldigt bra samling för oss.

Vad tar du med dig hem från samlingen?
– Att bara fortsätta med allting. Att det är på hemmaplan du utvecklas och tar dig till landslaget och att det är en stor bonus att få vara med och spela för Sverige. Så jag kommer fortsätta att träna på hårt hemma för att få vara med i landslaget längre fram också.

Johan Velagic