Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Monica Jusu Bah i målform

Mål mot USA. Mål mot Tyskland. Monica Jusu Bah har prickat in målformen till för-EM. I dag tisdag avslutas turneringen med match mot Spanien i Ängelholm.
– Det känns lite extra att få göra mål mot de här lagen. Det går inte riktigt att beskriva med ord, det är liksom bara wow!, säger Monica Jusu Bah.

F03-landslaget inledde för-EM med en match mot USA i Falkenberg. Sverige drabbades av en tidig utvisning och fick kämpa vidare med en spelare mindre på plan i över 80 minuter. Blågult föll med uddamålet 1-2. Sveriges mål stod Monica Jusu Bah för.

– Vi lyckades vända spelet i backlinjen och jag fick en löpboll av Hanna (Wijk) i djupet. Jag kom först till bollen och drev bollen framåt och rundade en försvarare. Deras målvakt kom ut och försökte ta bollen, men jag hann dra in bollen i mål med vänstern, säger Monica Jusu Bah.

I andra matchen väntade Tyskland inför över 1500 åskådare på Örjans Vall i Halmstad. Sverige var länge med i matchen och spelade jämnt mot tyskorna som till slut kunde vinna matchen med 4-1 efter två sena mål. Sveriges mål prickades än en gång in av Jusu Bah.

– Johanna (Renmark) försökte dra en volley mot mål, men skottet kom inte hela vägen fram. Matilda (Vinberg) fångade upp den och sköt från nära håll, det blev retur och jag var där och slog in bollen i mål, säger Monica Jusu Bah.

Anfallaren har därmed gjort Sveriges båda mål under turneringen. Med två mål på lika många matcher har hon prickat in målformen.

– Det har känts jättebra de här två matcherna. Samtidigt finns det alltid saker att jobba på. Senast mot Tyskland hade jag en del lägen som jag inte gjorde mål på. Så man kan alltid göra saker bättre, men annars känns formen bra. Jag är väldigt taggad, säger Jusu Bah och berättar att målen betyder mycket för henne.

– Vem vill inte göra mål mot de här lagen? Det känns lite extra att få göra mål mot de här lagen. Det går inte riktigt att beskriva med ord, det är liksom bara wow!

I dag tisdag avslutar F03-landslaget för-EM med match mot Spanien i Ängelholm.

– Vår sista träning inför matchen höll väldigt bra tempo och kvalitet. Det blir nog en både rolig och tuff match för oss mot Spanien som är ett duktigt lag. Vi har haft matchgenomgångar om hur de spelar och pratat om hur vi kan såra dem.

Vad säger du om motståndet ni stöter på här under för-EM?
– Det är verkligen ashäftigt att spela mot de här lagen. Det är några av världens absolut bästa fotbollsnationer, det är mäktigt att spela de här matcherna. Det är de bästa lagen jag har mött.

Under turneringen har laget fått möjlighet att göra sig bekanta med arenorna och spelorterna som kommer att användas vid U17-EM nästa år.

– Det är bra att vi får testa på arenorna redan nu. Planerna har varit jättefina så här långt. Sen är det kul när man ser reklamen ute på stan om att det är EM här nästa år.

Hur mycket tänker du på hemma-EM redan nu?
– En del. Det hade varit väldigt roligt att få vara med där. Att spela bra och tuffa matcher med många utmaningar. Det hade även varit roligt att få se vår utveckling från våra första landskamper till EM. Att få se slutresultatet. Det kommer att bli en häftig resa.

Johan Velagic

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo