Link

Kryss på Friends mot Norge

Sverige och Norge hade en rejäl drabbning på Friends Arena. Poängen var viktiga för båda. En jämn kamp slutade 1-1, ett okej resultat för Sverige men tufft för Norge.
- Ett kryss kommer kanske visa sig värdefullt här i slutändan, konstaterade Janne Andersson trots att han hoppats mer inför grannfajten.

Det är ett jämnt race bakom Spanien i kvalgruppen. För Norge gällde det helst att få en seger på Friends. Nu kom man till start med ett 4-5-1 där Joshua King och Martin Ødegaard ledde laget på ett förträffligt sätt.

Efter en jämn första halvlek satte man in stöten i absolut sista minuten. Joshua King snappade upp en missad svensk sidledspassning, lämnade vidare till Ødegaard som serverade Stefan Johansen öppet läge att placera in 0-1 innan halvtidsvisslan ljöd.

- Jag tycker ändå att vi hade hygglig koll på det men så får de det där målet i slutet på första halvlek som förstås blir en riktig kalldusch för oss, konstaterade Janne Andersson efter matchen som Sverige ändå till slut kunde kvittera.

Sverige gnuggade på och fick till ett bra tryck som i 60:e gav utdelning. Albin Ekdal insåg kvickt och smart att skottläget bättre kunde förvaltas av nästkommande i ordning, Emil Forsberg, som tacksamt tog emot och säkert placerade kvitteringen.

- Det var inte riktigt vår dag idag. Både jag och laget kunde ha gjort det bättre, sa en besviken Alexander Isak efteråt. Isak var ändå en ständig källa till oro för det norska försvaret i första halvlek.

- Vi gör det inte tillräckligt bra för att vinna idag men en poäng är bättre än ingen, konstaterade målskytten Forsberg som fick medhåll av Robin Quaison som idag fick gå mållös från planen.

- Allt. Allt kan bli bättre. Jag fick inte ut så mycket som jag ville, och inte laget heller.

- Jag är nog ändå ganska nöjd, även om vi var nära att kunna avgöra. Men det är en tuff uppgift att slå Sverige här på Friends, det visar ju statistiken, menade Lars Lagerbäck, Norges förbundskapten.

Resultatet innebär att om Sverige och Norge hamnar på samma poäng i tabellen så kommer Sverige före i kraft av fler bortamål (3-3 på Ullevål).

Rumänien slog Malta och Spanien besegrade Färöarna under kvällen.