Damernas oktobertrupp presenterad

EM-kvalet inleddes med seger borta mot Lettland i början av september. 4 och 8 oktober väntar nu nya kvalmatcher för damlandslaget. Först väntar Ungern på bortaplan för att sedan spela första hemmamatchen efter VM när Slovakien gästar Gamla Ullevi den 8 oktober. Truppen har idag presenterats.
- Det är två väldigt viktiga EM-kvalmatcher som väntar, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Arbetet mot EM i England 2021 fortsätter. Efter tre poäng från bortamötet mot Lettland väntar nu Ungern och Slovakien. Förbundskapten Peter Gerhardsson ser fram emot samlingen med två tuffa matcher.

- Både Ungern och Slovakien spelade på Island i senaste kvalfönstret och det märks att det är två nationer som tagit steg framåt. Med spelare i europeiska toppklubbar – som Jakabfi i Wolfsburg och Škorvánková i Bayern München.

- Det är två väldigt viktiga EM-kvalmatcher som väntar. Vilket naturligtvis gör att vi tagit ut den trupp vi tror, både spel- och erfarenhetsmässigt, ska kunna hjälpa oss att ta två nya segrar denna samling.

Till skillnad mot senaste samlingen väntar nu två kvalmatcher istället för en, vilket resulterar i mindre dagar till förberedelser inför varje match. Förbundskaptenen hoppas att senaste samlingen kan hjälpa även nu.

- Det var viktigt att få lite extra tid till träning inför Lettlandsmatchen. Vi fick mer tid att jobba med vårt spel och det är något jag hoppas ska hjälpa oss förberedelsemässigt även nu inför Ungern och Slovakien.

Nu ska landsalget tillbaka till Göteborg. Efter VM-bronset mottogs landslaget på allra bästa sätt på Götaplatsen i Göteborg. Nu väntar den första matchen efter VM på hemmaplan och Gerhardsson hoppas att sommarens äventyr kan bidra till storpublik på nationalarenan Gamla Ullevi.

- Matchen den 8 oktober är den enda på hemmaplan under hösten så jag hoppas såklart på ett bra stöd på Gamla Ullevi från Göteborg- och Sverigepubliken. Vi minns såklart hemkomsten på Götaplatsen och hoppas vi får återse många av de supportrarna på matchen.