Link

Match mot USA i november

En match mellan ettan och trean från VM. Det är vad som väntar i november när damlandslaget spelar bortalandskamp mot USA i Columbus, Ohio. Matchen har avsparkstid 19.30 den 7 november lokalt i USA och 01.30 den 8 november i Sverige.
- Möjligheten att få mäta oss mot världsmästarna är givetvis bland det mest inspirerande som finns, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

I början av oktober väntar nästa samling för damlandslaget, en samling som innehåller EM-kvalmatcherna mot Ungern borta och Slovakien hemma. Landslagsåret avslutas sedan med en samling i november. Nu är det klart att landslaget reser till USA för bortamöte med världsmästarna i Columbus.

- Vi fick möta USA en gång under VM men hade gärna gjort det en gång till, vilket var väldigt nära att vi fick göra i en final. Nu får vi ett nytt möte i november och möjligheten att få mäta oss mot världsmästarna är givetvis bland det mest inspirerande som finns. Det ska bli jätteintressant, säger Gerhardsson.

Landslaget har inlett EM-kvalet med seger mot Lettland och kvalspelet tar i anspråk de flesta tillgängliga speldatumen framöver. Mötet med USA blir därför en av få möjligheter att utanför EM-kvalet pröva sig mot de allra bästa nationerna.

- Det är viktigt för oss att få spela matcher mot de bättre rankade lagen i världen. Det ger oss bra utmaningar och viktig erfarenhet. Matchen mot USA samt matcherna vi får under Algarve Cup nästa år är därmed bra tillfällen för oss att få mäta oss mot den typen av motstånd.

Förbundskaptenen hoppas att landslaget i november kan följa i U23-landslagets fotspår och göra en bra match mot världsmästaren.

- U23-landslaget spelade 1-1 mot USA nyligen och stod för en jättebra insats. Vi visade att vi kunde mäta oss med USA på U23-nivå och nu vill vi visa att vi även kan mäta oss med USA på A-nivå, avslutar Gerhardsson.

Återstående matcher 2019 är således Ungern borta i EM-kvalet, 4 oktober, hemma mot Slovakien i EM-kvalet, 8 oktober, samt landskamp borta mot USA, 8 november (7 november lokalt i USA). 

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo