Link

Adnan Cirak: ”Det är en hög nivå i landslaget”

Tre mål på tre landskamper och skyttekung i SFL ifjol. Adnan Cirak berättar om den första tiden i landslaget.

På kort tid har Adnan Cirak visat att han är en av landslagets målfarligaste spelare. I april blev anfallaren blev uttagen till träningsturneringen i Kroatien och nätade i debuten mot Montenegro.
Dagen efter svarade han för två nya mål mot Tadzjikistan när Sverige vann med 7–6.

– Det känns alltid bra att göra mål och visa vad man kan direkt. Det har känts bra under den korta tiden jag varit med. Det har varit lätt att komma in i gruppen. Det är ett bra gäng med bra tränare och stab runtomkring, så det har inte varit några problem, säger Adnan Cirak.

Även i SFL har Adnan Cirak satt stora avtryck. Ifjol gjorde han 39 mål på 23 matcher för Strängnäs och blev skyttekung (tolv mål fler än tvåan). Detta trots att Strängnäs var nära att åka ur SFL, men i sista omgången räddades kontraktet efter seger mot Örebro Futsal Club.

– Man går in med bra självförtroende och tror på det man kan göra. Sedan har jag alltid varit en målskytt och vet att jag har det i mig.

Hur ser din futsalbakgrund ut?

– Jag började spela futsal på riktigt för tre-fyra år sedan. Med åren har det blivit allt mer seriöst i och med att Strängnäs gjort en satsning. Jag känner själv att det är kul med futsal och det är positivt att sporten växer i Sverige.

Nu gör Adnan Cirak sin andra landslagssamling.

– Det är en hög nivå i landslaget. De bästa spelarna i Sverige är med och tränarteamet är riktigt bra. Matija har mycket kunskap och jag känner att jag lärt mig en del taktiska grejer som jag inte riktigt haft tidigare. Det gäller att suga in allt och lära sig, säger Cirak och fortsätter:

– Det finns alltid något nytt att lära – oavsett om det är i klubblaget eller i landslaget. Jag känner mig inte färdigutvecklad.

Under måndag och tisdag ställs Cirak och landslaget mot Tyskland i en dubbellandskamp.
– Det ska bli kul att möta dem. Jag har bara spelat tre landskamper, men det ska bli kul att se vilken nivå Tyskland är på och vad vi kan uträtta mot dem. Detta är den sista samlingen före VM-kvalet så jag hoppas att vi kan bygga vidare på det vi gjort under den senaste tiden. Att ta steg framåt är det viktigaste, avslutar Adnan Cirak.

Marcus Heed