Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Anton Kralj kallas in till U21-truppen

Alexander Jallow tvingas lämna U21-truppen på grund av familjeskäl. Anton Kralj från Sandefjord Fotball kallas in som ersättare.

– Tyvärr blev Alexander Jallow tvungen att lämna oss den här samlingen på grund av familjeskäl. Vi har valt att kalla in Anton Kralj i truppen. Han anslöt till oss nu under onsdagen, säger U21-förbundskaptenen Roland Nilsson.

Anton Kralj gör därmed sin första U21-landslagssamling, men han är inte oprövad i landslagssammanhang då han står noterad för 34 ungdomslandskamper. Vänsterbacken var även med och spelade U19-EM i Georgien 2017.

Kralj har Kvarnby IK som moderklubb, är fostrad i Malmö FF och spelade två säsonger i Gefle IF i Superettan innan han i år gick över till Sandefjord Fotball i norska andraligan.

– Först vill jag säga att det är väldigt trist att Alexander tvingas lämna truppen. För min del gäller det nu att komma in i gruppen snabbt och fokusera på vår uppgift, matchen mot Irland på tisdag, säger Anton Kralj.

Försvararen anslöt till den svenska U21-truppen under onsdagen och gjorde sin första träning med laget på Gröndals IP i Kalmar.

– Det var skönt att komma igång med en träning direkt efter en lång resa. Det tog mig fem timmar och tre olika flyg att komma hit, men nu är jag här och igång. Kroppen känns ändå bra, säger Anton Kralj.

I går tisdag samlades U21-landsaget i Kalmar där EM-kvalet drar igång 10 september mot Irland.

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo