Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Trupp till turnering i England

U23-damerna reser till engelska Loughborough för en fyrnationsturnering i månadsskiftet där möten med England, Norge och USA väntar.
- Det är tre jättetuffa matcher, säger förbundskapten Ulf Kristiansson.

Likt förra året i månadsskiftet augusti-september matchas U23-landslaget mot USA, England och Norge. Ulf Kristiansson, förbundskapten för landslaget, vet vad som väntar.

- På sätt och vis är detta den tuffaste samlingen vi har på året, precis som det var förra året, med tre på förhand tuffa och jämna matcher. De här åren som jag varit med har vi gjort bra matcher mot England och ligger plus men förlorat med uddamålet två gånger mot USA. Prestationsmässigt har vi varit stabila egentligen alla förutom en match det här året.

Ulf Kristiansson har tagit ut 23 spelare till samlingen där Ronja Aronsson, Piteå, saknas och istället tar plats i damlandslaget. Kristiansson resonerar kring laget.

- Stommen är ju densamma som senaste samlingarna. Det är någon skada just nu och som det ska vara, någon spelare som försvinner upp till A-landslaget. Så har det varit de här samlingarna och det är jätteroligt att Ronja Aronsson, i det här fallet då, hamnar hos A denna gång.

- Just nu har vi en bra balans i det. Det försvinner någon upp till A och i värsta fall saknas någon med skada och så får vi in spelare till en stabil och välfungerande grupp att komma in i. Det har varit så senaste samlingarna att även de nya spelarna snabbt kommer in i vårt arbetssätt och får god hjälp både på och utanför planen för att göra bra prestationer.

Tre matcher på kort tid. Spelschemat syns nedan. Ulf Kristiansson har två viktiga delar han vill se under samlingen.

- Det är egentligen två saker som man vill se under en sån här samling, där vårt landslag fyller två roller. Framförallt att de spelare som är närmast A-landslaget får möjlghet att spela i den position och roll de är aktuella för – och får göra bra prestationer i det.

- Ser man mer i ett lagperspektiv, så om man tittar på året så har vi gjort stabila och bra prestationer där vi släpper in få mål men också gör lite för få mål. Det är något vi jobbar med kontinuerligt för att bli lite hetare, skapa lite mer chanser och göra lite mer mål. Vi skapade mycket och gjorde två mål mot Kina senast så det vill vi jobba vidare med för att vässa även denna samling.

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo