Link

Nilssons trupp till EM-kvalstarten

Nästa månad startar resan mot U21-EM 2021. Sverige inleder med hemmamatch mot Irland den 10 september. I dag onsdag presenterade Roland Nilsson sin trupp på 20 spelare vid en presskonferens i Kalmar. Tre debutanter finns med – Jens Cajuste, August Erlingmark och Benjamin Nygren.
– Det är en väldigt spännande första match mot Irland för oss där vi kommer se var vi står nånstans, säger U21-förbundskapten Roland Nilsson.

Bilden: Benjamin Nygren är en av tre debutanter i truppen till EM-kvalpremiären mot Irland.

I januari i år samlades det nya U21-landslaget (spelare födda 1998 och senare) för första gången. Under samlingen i spanska Marbella blev det en förlust och en vinst mot Ryssland respektive Skottland. I juni samlades laget för andra gången där det blev två vinster mot grannländerna Norge och Finland.

– Vi har hunnit titta på och testa många olika spelare vilket alltid är positivt. Överlag har det varit bra samlingar. Vi startade vår resa i Marbella och efter de två matcherna analyserade vi vad vi behövde förbättra och hur vi skulle arbeta framöver. Det tog vi med oss in i junisamlingen där vi fortsatte jobba med våra principer hur vi vill agera. Totalt har det varit fyra bra matcher för oss, men det är nu allvaret börjar, säger förbundskapten Roland Nilsson.

Om två veckor inleds resan mot U21-EM 2021 med match hemma mot Irland på Guldfågeln Arena i Kalmar. I dag onsdag tog Roland Nilsson ut sin trupp på 20 spelare. Med i truppen finns tre debutanter i form av Jens Cajuste, August Erlingmark och Benjamin Nygren.

– Det är tre spännande spelare som har gjort bra ifrån sig under året. Benjamin (Nygren) skulle ha varit med redan vid senaste samlingen, men det var rätt mycket runt omkring honom just då så vi valde att avvakta med honom den gången. Jens har gjort det bra under sommaren och fått mycket speltid i Midtjylland, som är ett topplag i danska ligan. Det är en spännande spelare som kan spela både som back och som mittfältare. August har gjort det väldigt bra i Allsvenskan med IFK Göteborg och skulle ha varit med oss på våra tidigare samlingar, men har tvingats att tacka nej på grund av skadeproblem. Nu är han däremot fullt frisk vilket är glädjande, säger Roland Nilsson.

Sverige inleder EM-kvalet mot Irland den 10 september hemma på Guldfågeln Arena i Kalmar.

– Det är en väldigt spännande första match mot Irland för oss där vi kommer se var vi står nånstans. Vi kommer att möta ett taggat Irland som redan har startat sitt kval med en vinst och är sugna på att göra ett bra resultat mot oss. Det gäller att vi kommer upp på full nivå för att nå det resultatet vi vill ha, säger Nilsson.

U21-EM 2021 görs om och utökas från 12 till 16 lag. Det innebär att samtliga nio gruppvinnarna i kvalet samt den bästa grupptvåan går direkt till U21-EM. Resterande åtta grupptvåor går till playoff. Sverige lottades in i kvalgrupp 1 tillsammans med Irland, Italien, Island, Armenien och Luxemburg.

– Det är en hyfsad grupp vi har hamnat i. Italien får stå som favoriter till gruppsegern, men vi ser oss själva vara med där uppe och slåss om förstaplatsen såklart, säger Nilsson.