Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Alma Öberg: "Vi vill ha revansch"

Inbytt i 46:e minuten. Målskytt i 49:e minuten. Det var landslagsdebutanten Alma Öbergs allra första minuter i den blågula dressen. Trots kvitteringen i matchen föll F03-landslaget med 1-2 mot Polen i tisdagens träningslandskamp. I dag möts lagen igen.
– Det var en jättehäftig känsla. Det är alltid kul att göra mål, men det är så klart speciellt att göra det i landslagströjan, säger Alma Öberg.

Se Almas mål igen:

Alma Öberg började att spela knattefotboll i Limmareds IF och gick sedan vidare för spel i Tranemo IF. I fjol gjorde hon sin första A-lagssäsong i Nittorps IK i division 1, då antecknades hon för fyra mål på 17 matcher. I år är hon uppe i fyra mål på 15 matcher.

– Jag har fått spela en hel del och gjort några mål, det har känts bra för egen del. Nu ligger fokus på att vi klarar oss kvar i division 1, det är det främsta målet den här hösten, säger Alma Öberg.

I slutet av förra månaden fick hon beskedet att hon för första gången var uttagen till landskamper. I helgen landade hon och övriga F16-landslaget i Polen för dubbellandskamper mot just Polen.

– Detta är något som jag har drömt om länge så det är jätteroligt. Jag försöker bara göra så bra som möjligt och ha kul samtidigt, säger Alma Öberg.

I tisdags spelades den första av landskamper under samlingen. Öberg inledde på bänken, men byttes in i halvtid och gjorde därmed sin landslagsdebut.

– Det var jättehäftigt. Något som alltid har velat göra så det var jättestort. Det var nervöst innan jag kom in, men jag tänkte bara på att jag skulle in och göra det bästa jag kunde, säger Alma Öberg.

Anfallaren kunde knappast ha fått en bättre start. Bara 3-4 minuter efter inhoppet höll hon sig framme och utjämnade matchen till 1-1.

– Det var ett inlägg från Johanna (Renmark) från högerkanten. Polen försökte få bort bollen, men lyckades inte och jag var där och kunde skjuta in bollen i mål, säger Öberg.

Känslan när du ser att bollen gick i mål?
– Det var en jättehäftig känsla. Det är alltid kul att göra mål, men det är så klart speciellt att göra det i landslagströjan, säger Öberg.

Kort efter Öbergs kvitteringsmål till 1-1 slog Polen till igen och återtog ledningen med 2-1. Ett resultat som stod sig matchen ut.

– Det var en jämn match. Vi hade mer boll, men Polen försvarade sig bra och var farliga i kontringarna. Vi blev bättre och bättre ju längre matchen var.

Redan i dag torsdag är det dags för den andra landskampen mot Polen. Ny match med nya möjligheter.

– Vi vill ha revansch. Det blir viktigt att vi sätter presspelet och sätter våra lägen.

Johan Velagic

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo