Link

Blomqvist ersätter Hammarlund

På måndag samlas damlandslaget i Visby inför EM-kvalstarten borta mot Lettland den 3 september. Pauline Hammarlund har fått lämna återbud till samlingen på grund av skada och nu står det klart att Rebecka Blomqvist ersätter i truppen.

Förra tisdagen presenterade Peter Gerhardsson truppen till första EM-kvalmatchen borta mot Lettland. Dagen efter kom dock den tråkiga nyheten att Pauline Hammarlund drabbats av en skada och fick lämna återbud till samlingen.

På måndag samlas nu landslaget i Visby för en knapp vecka med träning inför första EM-kvalmatchen mot Lettland. Och till samlingen i Visby kommer Rebecka Blomqvist, lagkamrat med Hammarlund i Kopparbergs/Göteborg, vara med, som idag kallats in som ersättare.

- Det är en spelare som vi naturligtvis haft koll på under en längre tid, både genom hennes prestationer i Kopparbergs/Göteborg men också i U23-landslaget. Hon är en av många unga spelare som vi tror på och när Pauline inte kunde resa med kände vi att det här var rätt läge för att se Rebecka i A-landslagsmiljö, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

EM-kvalmatchen mot Lettland spelas den 3 september med avsparkstid 18.00 svensk tid. Matchen spelas i Liepāja. 

Nationella partners